Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρότζερ Γουότερς, Pink Floyd: «Τα Λευκά Κράνη είναι μια ψεύτικη οργάνωση που προπαγανδίζει για τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες»

 Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

O μπασίστας των Pink Floyd, Roger Waters, κατά τη διάρκεια συναυλίας του την περασμένη Παρασκευή 13/4 στη Βαρκελώνη, καταγγέλλει ότι τα «Λευκά Κράνη» είναι μια «ψεύτικη οργάνωση» που παρέχει την προπαγάνδα της στους «τζιχαντιστές και στους τρομοκράτες».

Ο γνωστός καλλιτέχνης μπροστά σε 17.000 κοινό τόνισε ότι «ακούγοντας την προπαγάνδα από τα “Άσπρα Κράνη” και άλλους, επηρεαζόμαστε για να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις μας να ξεκινήσουν ρίψη βομβών στους ανθρώπους στη Συρία».

Το βίντεο των δηλώσεων ανέβηκε στο YouTube από την οργάνωση «Κάτω τα χέρια από την Συρία».

Ο 74χρονος Άγγλος μουσικός είναι γνωστός για την πολιτική του δράση, μεταξύ άλλων και σαν ακτιβιστής στην οργάνωση BDS που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ λόγω της εγκληματικής του πολιτικής ενάντια στους Παλαιστίνιους. Αυτό κόστισε πρόσφατα στον καλλιτέχνη την ακύρωση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των συναυλιών του στην Γερμανία.

Πηγή Haaretz

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.