Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρώσος πρέσβης: Η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ «θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά αντίμετρα»

Πριν καλά καλά πέσουν οι υπογραφές για τη νέα κατάπτυστη συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις σε νέα προειδοποίηση πως οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στο «στόχαστρο» των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας προχώρησε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, «το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα». Ο Α. Μάσλοβ πρόσθεσε πως η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς» και χαρακτήρισε τη πολιτική που εφαρμόζει η Δύση ως «εσφαλμένη» και «κοντόφθαλμη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ότι η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ξετυλίγονται στη περιοχή δεν έχουν στόχο την ασφάλεια, αλλά αντίθετα, αυξάνουν τους κινδύνους για το λαό, μετατρέποντας περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη σε «μαγνήτη» των «στρατιωτικών αντίμετρων», δηλαδή στόχους για τους αντιπάλους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ: Υπογράφτηκε η κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις

che guevara 008