Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σάκης Μπουλάς, πολυτάλαντος άνθρωπος, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός

Ο ηθοποιός, ερμηνευτής και στιχουργός, Σάκης Μπουλάς έφυγε νωρίς, στις 21 Φεβρουαρίου 2014,  καθώς ήταν 60 χρόνων, γεμάτος ζωή και θέληση, ανήσυχος και δημιουργικός, πάντα χαμογελαστός. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του ήθελε να δουλεύει. Να βρίσκεται πάνω στη σκηνή, να νιώθει την αγάπη των φίλων του και του κόσμου.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μάρτη 1954, αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Ασιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα «Σούσουρο», όπου χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, παρουσίαζαν θεάματα μουσικής, με θέατρο και δρώμενα. Στη συνέχεια, ήρθε το «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, η θρυλική σκηνή όπου για 10 χρόνια ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννης Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου, αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών, έγραψαν τη δική τους ψυχαγωγική σελίδα.

Ως ερμηνευτής έχει πέντε προσωπικούς δίσκους: «Μπουλάς – Ελλάς» (1986), «Σάκης Μπουλάς » (maxi single) «Ali Baba» (1987), «Ας πρόσεχες» (1987), «Ζαμανφού» (1992), «Εκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Συμμετείχε σε πολλούς δίσκους άλλων δημιουργών όπως στους: «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για τη Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.ά. Στον κινηματογράφο, η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981, στον «Δράκουλα των Εξαρχείων» και στη συνέχεια: «Ντελίριο» (1983), «Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται» (1984), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004), «Ηθικόν Ακμαιότατον» (2005), «Πεθαίνω για σένα» (2009), κ.ά.