Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σάμος: Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πληγείσες απ’ τον σεισμό περιοχές

Τις μεγάλες καταστροφές που έχουν προκληθεί στο Βαθύ από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες, διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρίσκεται από το πρωί στο νησί της Σάμου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα και την Περιφερειακή Σύμβουλο Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγλαΐα Κυρίτση αλλά και τους Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Δήμητρα Παντάπαση, γραμματέα της ΤΕ Σάμου του Κόμματος και Κώστα Τζίχα, δημοτικό σύμβουλο Ανατολικής Σάμου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», συνομίλησε με εργαζόμενους και κατοίκους που περιέγραψαν τις στιγμές του σεισμού και το τι επακολούθησε.

Παράλληλα, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζο όπου συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων στα δημόσια κτίρια. Όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχουν αναφορές για ζημιές αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει έλεγχοι ενώ είπε πως τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες τρεις ημέρες.

Επίσης, το κλιμάκιο συναντήθηκε με ελεγκτές της περιφέρειας που ανέφεραν ότι από τις 35 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν μέχρι το μεσημέρι, το 80% έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Σε δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε: «Είμαστε εδώ κλιμάκιο του ΚΚΕ για να συμπαρασταθούμε στους Σαμιώτες, που πληρώνουν ακόμα ένα βαρύ τίμημα.

Πρώτα και κυρία να εκφράσουμε την οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νέων παιδιών, να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όσους έχουν τραυματιστεί.

Σ’ αυτή τη φάση είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να φροντίσει για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, νοσοκομεία, τα σχολεία, όλα τα δημόσια κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος.

Βέβαια θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης γι’ αυτά τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης, για να μη μετράμε συνεχώς τις πληγές μας».

Σημειώνεται πως τα μέλη του κλιμακίου θα επισκεφθούν το απόγευμα το Καρλόβασι ενώ αντιπροσωπεία του Κόμματος θα βρεθεί στο Άνω Βαθύ.

902.gr