Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σάμος: Μαίνεται πυρκαγιά που καίει δασική έκταση – Παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στη Σάμο και συγκεκριμένα στην δασική περιοχή Νεράκι που βρίσκεται στη μέση περίπου της ανόδου για το βουνό Καρβούνης.

Οι φλόγες κατευθύνονται νότια, δυτικά και νοτιοδυτικά, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν από εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής.

Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βουρλιώτες, ο οποίος, προς το παρόν, δεν κινδυνεύει από την φωτιά, ωστόσο ο καπνός είχε κάνει την κατάσταση αποπνικτική. Οι κάτοικοι του οικισμού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Βαθύ.

Επικοινωνία Παφίλη-Στυλιανίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη είχε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, με σκοπό να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Σάμο, ζητώντας του να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Μοιραστείτε το: