Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σέρρες – Λαϊκή Συσπείρωση: «Ανεπιθύμητος ο αμερικάνος πρόξενος»

«Ούτε γη ούτε νερό στις φονιάδες των λαών! Ο Αμερικάνος πρόξενος είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες!», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Αμερικανού πρόξενου στις Σέρρες.

Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας σκυτάλη από την προηγούμενη, διοργανώνει άλλο ένα «αναπτυξιακό συνέδριο» για τον αγροτοδιατροφικό τομέα προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα και στο νομό μας.

Μαζί με όλα τα στελέχη των πολυεθνικών, παρών θα είναι και ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, για να προωθήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών ομίλων στον τομέα της γεωργίας.

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για το ρόλο που παίζουν τα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ όταν αλωνίζουν την Ελλάδα, για να προωθήσουν τα συμφέροντα και να επιβάλουν τα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων τους. Άραγε θέλουν να μας βοηθήσουν, να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας;

Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που εμπλέκεται ακόμη πιο πολύ η χώρα και ο λαός μας στον στόχο των αντιποίνων για το χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων εντάσσεται και η επίσκεψη του πρόξενου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Εμείς οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους των Σερρών δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη αυτή και καλούμε τον λαό των Σερρών να μην επιτρέψει να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρους του, να απαιτήσει να γίνει αυτός κυρίαρχος του πλούτου που ο ίδιος παράγει.

Ούτε γη ούτε νερό στις φονιάδες των λαών!

Ο Αμερικάνος πρόξενος είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες!»