Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σέρρες: Τι δουλειά είχε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αβραμάκης σε αντικομμουνιστική εκδήλωση μίσους;

Σε φασιστοσύναξη παραχάραξης της Ιστορίας όπου μνημονεύονταν… οι «σφαγές του ΕΛΑΣ» παραβρέθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης. Όπως καταγγέλλει το παράρτημα Σερρών της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), μέλη της τοπικής διοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής συμμετέχουν σε εκδηλώσεις παραχάραξης της Ιστορίας και  μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Σε ανακοίνωσή του το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις Σέρρες σημειώνει:

«Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από διάφορα κέντρα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από τα επιτελεία της αστικής τάξης της χώρας μας να ξαναγράψουν την ιστορία, παραχαράσσοντάς την. Διαστρεβλώνουν το νόημα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Μας λένε ότι δεν φταίνε για τα ολοκαυτώματα οι φασίστες εισβολείς, αλλά ο ελληνικός λαός που πάλεψε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα, φέρνοντας αντικομμουνιστικά μνημόνια, με τα οποία βγάζουν λάδι τους χιτλερο-προσκυνημένους χίτες και ταγματασφαλίτες. Χρεώνουν με ευθύνες το ΕΑΜ και τον Λαϊκό Στρατό του, τον ΕΛΑΣ, που έδωσε βαρύ φόρο αίματος στους ηρωικούς αγώνες του για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση, όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν “δημοκράτες και προοδευτικοί”να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας, μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς, όπως ο Μπογατσόπουλος, που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους Γερμανούς φασίστες, ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις, καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε δια του εκπροσώπου του, βουλευτή Αβραμάκη, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που δίνει τον καθημερινό αγώνα με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης. Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό, αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Παρόλο που την ίδια στιγμή προσπαθεί να προβάλλει την αριστεροσύνη του με κατάθεση λουλουδιών στους νεκρούς από τους Γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή, τιμώντας δήθεν τους διακόσιους εκτελεσμένους της.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται ούτε αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της πρότινος “κραταιάς” Χρυσής Αυγής, αφού έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων. Πολλοί λίγοι δημοτικοί ή τοπικοί “άρχοντες” πήραν σθεναρή απόφαση να παραβούν, πολύ σωστά, το πρωτόκολλο και να μη καλούν τα φασιστοειδή, ακούγοντας τη λαϊκή θέληση.

Εμείς, οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή απέναντι στους ηρωικούς προγόνους μας και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της δεκαετίας 1940-1949 και θα παλεύουμε ανυποχώρητα, έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα».

«Παραβρέθηκα τυχαία» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, σε δήλωση του για το περιστατικό ο Λευτέρης Αβραμάκης κάνει λόγο για «κακόβουλη κριτική» και «αδικαιολόγητη σκόνη» που έχει σηκωθεί γύρω από το όνομα του και τον πολιτικό χώρο που ανήκει. Σύμφωνα τον ίδιο τον βουλευτή, η παρουσία του στην εκδήλωση ήταν… τυχαία, καθότι ο ίδιος ήταν περαστικός από την περιοχή και κοντοστάθηκε να «χαιρετίσει κάποιους γνωστούς» του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αβραμάκης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά. Ουδέποτε, λοιπόν, παρευρέθηκα στην Τριάδα κατά τον τρόπο που κακόβουλα σχόλια αναφέρουν και διάφοροι κύκλοι εντέχνως διαρρέουν και αναπαράγουν. Θέλω συνεπώς με την δήλωσή μου αυτή να διαβεβαιώσω όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους πως τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η κάθετη, έμπρακτη και πολεμική αντίθεσή μου προς την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό ήταν και θα είναι η πολιτική μου πυξίδα».