Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα η απόφαση για Ηριάννα και Περικλή

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δυο είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.Ηριάννα και Περικλής εδώ και ένα χρόνο παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές, αναμένοντας την τελική απόφαση.

Στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή βρίσκονται αλληλέγγυοι και οργανώσεις της αριστεράς, με κάλεσμά τους για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών, στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Ιδια είναι η ποινή του Περικλή Μ., πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία, ένα μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο