Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σήμερα η διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:

Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Επισιτισμού – Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, Υγείας, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ – Δημόσιας Διοίκησης, ΕΒΕ, Καλλιτεχνών, Δικηγόρων και ΜΜΕ.

Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις των ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Δυτικών, Α’ Αθήνας – Γαλατσίου, Ανατολικών, Νοτίων, Θριασίου – Μεγαρίδας, Μεσογείων – Λαυρεωτικής, Πειραιά και Βορείων.

Για τη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ δρομολογούν πούλμαν, τα οποία αναχωρούν από:

Ολυμπιακό Χωριό, στις 3.30 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21

Μενίδι, στις 3.45 μ.μ. από την πλατεία Καράβου

Άνω Λιόσια, στις 3.30 μ.μ. από την Τριγωνική πλατεία (πίσω από το Δημαρχείο)

Κόκκινος Μύλος, στις 3.45 μ.μ. από την Τριγωνική πλατεία

Ελευσίνα, στις 4 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ.

Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σήμερα Παρασκευή στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος», στο Πολυτεχνείο, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το Συγκρότημα της ΚΝΕ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει σχετική έκθεση.

Οι Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση, σήμερα Παρασκευή στις 8.30 μ.μ., στη «Σουίτα art cafe» (Στρατηγού Σαράφη 18), με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα και προβολή βίντεο με αρχειακό υλικό της εποχής.

Επίσης, οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα «45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο δρόμος είχε τη δική του Ιστορία… Έλα να τη γράψουμε μαζί!». Αναλυτικά:

– Στην Κω, αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσει η Ελένη Τσάκαλου, στέλεχος της ΚΝΕ.

– Στην Κάλυμνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στο «Roptro Cafe Bar», θα μιλήσει η Δέσποινα Γουρλά, γραμματέας της ΟΒ Καλύμνου.

– Στη Λήμνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Σπύρος Πλάντζος, στέλεχος της ΚΝΕ.

– Στην Τήνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (παλιό Δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή της ΚΝΕ στο μαθητικό κίνημα την περίοδο της δικτατορίας, σύγχρονο δίδαγμα στους αγώνες του σήμερα».

– Στην Ικαρία θα γίνει εκδήλωση το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 7.30 μ.μ. στο παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου από την ΚΝΕ.