Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σήμερα η τρίτη αίτηση αναστολής της εκτέλεσης ποινής των κρατούμενων Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή

Στο Εφετείο εκδικάζεται σήμερα η τρίτη αίτηση αναστολής της εκτέλεσης ποινής των κρατούμενων Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή, οι βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση τον «τρομονόμο»

Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα Β. Λ., καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που “ταυτοποιήθηκε” με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Η άδικη καταδίκη τους με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA βρίσκεται απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είναι αποτέλεσμα της επιβολής του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου («τρομονόμος», συλλογή βιομετρικών δεδομένων κ.λπ.) που αποτελεί σήμερα την επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας – αιχμή της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει αμφισβητήσει στο ελάχιστο όλων των ειδών τους «τρομονόμους», με βάση τους οποίους «τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί» και με ανυπόστατες κατηγορίες άνθρωποι όπως η Ηριάννα και ο Περικλής, αλλά αντίθετα, ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής και παίρνει ιδιαίτερα αυταρχικά αστυνομικά μέτρα απέναντι στον «εχθρό λαό» και ιδιαίτερα το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη νέα απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.