Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σήμερα (26/11) όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ, στις 18.30

«Είπαν ότι ήρθε το «τέλος της Ιστορίας». Οι λαοί όμως γράφουν την Ιστορία. Η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση έδειξε το δρόμο.

Με τη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Μέσα από τη δράση και τους δεκάδες συντελεστές που θα βρίσκονται στην αρένα του ΣΕΦ, το κοινό θα παρακολουθήσει πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο και συντάραξαν τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, αλλά και τις αντιφάσεις, τις ταλαντεύσεις, φτάνοντας μέχρι και τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ένγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ. Θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.

Μεγάλο μέρος της παράστασης είναι προηχογραφημένο, ώστε να δώσει ακόμα πιο έντονα αυτήν την προσπάθεια συνδιαλλαγής που έχει η φετινή παράσταση με τον κινηματογράφο. Σε αυτήν την προσπάθεια πολλοί ηθοποιοί «δάνεισαν» τη φωνή τους ώστε να ντύσουν τα λόγια της παράστασης.