Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σαν έτοιμοι από καιρό… Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Σαν έτοιμοι από καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους (Βρετανία, Γαλλία κ.ά.), χρησιμοποιώντας καταγγελίες αμφιλεγόμενης ΜΚΟ για επίθεση με χημικά όπλα από τον συριακό στρατό σε βάρος αμάχων, στην Ντούμα της Ανατολικής Γκούτα, ετοιμάζονται για ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε βάρος της Συρίας τις επόμενες ώρες.

Από την άλλη η Ρωσία προειδοποιεί πως δε θα μείνει θεατής αλλά καταρρίψει τους πυραύλους και θα πλήξει τις πηγές εκτόξευσης.

Μια επίδειξη δύναμης εκατέρωθεν, πώς έχουν τα μέσα και την πυγμή να επιβάλλουν και να υπερασπιστούν στρατιωτικά τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα (Έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς . Γι’ αυτό θα χαράξουν νέα σύνορα, θα επιβάλουν κυβερνήσεις ανδρεικέλων).

Από καιρό τώρα συσσωρεύονται στην περιοχή τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και οπλικά συστήματα στην περιοχή.

Είχαν ήδη προετοιμάσει για το άλλοθι τους – χρήση χημικών όπλων – είχαν δημιουργήσει και το φορέα που θα το πιστοποιούσε (ΜΚΟ Λευκά Κράνη – Δημιουργήθηκε το 2013 από απόστρατο των μυστικών υπηρεσιών του βρετανικού στρατού και χρηματοδοτείται έκτοτε και από άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες). Ακόμη και αν δεν το είχαμε ξαναδεί το έργο (Ιράκ – Σαντά Χουσεΐν) είναι τόσο κακοστημένο και τέτοια η πρεμούρα τους να αναλάβουν στρατιωτική δράση που προδίδονται.

Από την άλλη η Ρωσία του Πούτιν που μπήκε σφήνα στην περιοχή εδώ και καιρό, ουδόλως ενδιαφέρεται για τη φιλική τους «νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας» και τον συριακό λαό που τα τελευταία 7 χρόνια υφίσταται τα πάνδεινα. Τη συμμαχία συμφερόντων Ρωσίας – Ιράν -Συρίας υπερασπίζεται, με την οποία έχει μια σειρά συμφωνίες όπως η πρόσφατη ρωσοσυριακή συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας που υπεγράφη στις 6 Φλεβάρη.

Η όξυνση της έντασης με επίκεντρο τη Συρία είναι τέτοια που ανάγκασε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, να απευθύνει από τη Γενεύη προειδοποίηση πως πλέον δεν διακυβεύεται σήμερα «για πρώτη φορά μόνο η ασφάλεια της Συρίας ή της περιοχής, αλλά η ασφάλεια της υφηλίου». «Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορεί να επιτρέψει να αναπτυχθεί στη Συρία μία κατάσταση ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης, σε κανένα μέτωπο», προειδοποίησε…

Στο «κουβάρι» των ανταγωνισμών στην περιοχή, είναι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλεγμένη και η Ελλάδα, που έχει ενεργό συμμετοχή στις επεμβάσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (βλέπε βάση της Σούδας και άλλες εγκαταστάσεις), προσδοκώντας ανταλλάγματα για την ελληνική αστική τάξη. Ο ελληνικός χώρος θα χρησιμοποιηθεί (όπως και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας) είτε ως «βάση» είτε ως «κόμβος» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Αυτό τίποτα καλό δεν προμηνύει για το λαό μας. Αντίθετα, εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση πιθανής γενίκευσης του πολέμου.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους γειτονικούς λαούς και των Βαλκανίων και της Τουρκίας και της Ανατ. Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει η πάλη για φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη και ευημερία, για κατάργηση του συστήματος που οδηγεί μόνο σε φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αναβάθμιση στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Αποτρεπτική ασπίδα ή προάγγελος επικίνδυνων εξελίξεων;