Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σαν σήμερα έπεσε ο Γράμμος – Ποιος νίκησε;

29 Αυγούστου 1949 Με την πτώση του υψώματος Κάμενικ λήγει στις 29 με 30 Αυγούστου η τελική φάσης της μάχης στο Γράμμο ανάμεσα στο Δημοκρατικό Στρατό και τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο Δημοκρατικός Στρατός υποχωρεί συντεταγμένα προς τη Λ. Δ. της Αλβανίας, ακυρώνοντας τη βασική επιδίωξη της αστικής τάξης να τον εκμηδενίσει.

Να φρεσκάρουμε λίγο τις γνώσεις μας επειδή πολλή κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες από όσους συστηματικά προσπαθούν την παραχάραξη της ιστορίας.

Στο ΓρΆμμο νίκησαν οι Αγγλοαμερικάνοι. Αυτοί που για να ανακόψουν τη ροή της ιστορίας οδήγησαν τη χώρα στον εμφύλιο, χρησιμοποιώντας τους δοσίλογους, τα αποβράσματα συνεργάτες των ναζί για να διαπράξουν κάθε έγκλημα σε βάρος όσων πολέμησαν το φασισμό και ονειρεύτηκαν μια άλλη Ελλάδα, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ήταν πολλοί αυτοί, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Στο Γράμμο νίκησαν αυτοί που γέμισαν τα ξερονήσια αγωνιστές, αυτοί που έστησαν στρατοδικεία και εκτελεστικά αποσπάσματα για να στήσουν αυτούς που πολέμησαν τους ναζί.

Στο Γράμμο νίκησαν αυτοί που αδίστακτα χρησιμοποίησαν τις Ναπαλμ.

Στο Γράμμο νίκησαν οι υποτακτικοί του Βαν Φλιτ .

Στο Γράμμο νίκησαν αυτοί που μετά το ΒΠΠ αιματοκύλισαν μια σειρά λαούς για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους.

Οι «νικητές» ξέρουν ότι η νίκη τους είναι προσωρινή. Κέρδισαν μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Ο άπαρτος Γράμμος και το απάτητο Βίτσι ενεδρεύουν στη μνήμη των Ελλήνων και ταράζουν τον ύπνο των αστών γι’ αυτό δε σταμάτησαν  ούτε στιγμή, εδώ και δεκαετίες, την εκστρατεία κατασυκοφάντησης του ένοπλου λαϊκού αγώνα.

Ξέρουν καλά ότι παρά τις αντεπαναστατικές ανατροπές και τα πισωγυρίσματα της ιστορίας, η αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας είναι ανειρήνευτη και πως οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις θα επανέλθουν στο προσκήνιο τον 21ο αιώνα.

ΥΓ: Κουίζ για ΒανΦλιτεντέρηδες: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» Ποιος το είπε, πότε και σε ποιον;

banner aggoules