Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σα χάρτινος πύργος κατέρρευσε εξαιτίας κακοτεχνιών οδογέφυρα στη Γένοβα – Δεκάδες νεκροί (ΦΩΤΟ)

H κακοκαιρία, ένας κεραυνός σύμφωνα με μαρτυρίες και οι κακοτεχνίες φέρονται ως αιτίες της κατάρρευσης – γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) – της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας. Τουλάχιστον 35 νεκροί  (μέχρι τώρα), ανάμεσά τους ένα 10χρονο παιδί και 7 τραυματίες.

Ενα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

Η γέφυρα Μοράντι (από το όνομα του αρχιτέκτονά της) η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967, άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο. Υποχώρησε έκταση δρόμου που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα μέτρα. Εξαιτίας της βροχής, κάτω και πάνω από την γέφυρα, τα οχήματα, την στιγμή της κατάρρευσης, κινούνταν με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.

«Η ιταλική γέφυρα του Mπρούκλιν», όπως την αποκαλούσαν πολλοί κάτοικοι της Γένοβας, είχε χτιστεί σε μπετόν αρμέ, αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, υπήρχαν κακοτεχνίες και προβλήματα που είχαν οδηγήσει σε σειρά «πρόσθετων παρεμβάσεων υποστήριξης».

Πάνω από εκατό  πυροσβέστες,  καραμπινιέροι και  άνδρες της Πολιτικής Προστασίας  προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες με την βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δυο μεγάλες αποθήκες βιομηχανιών που βρίσκονται κάτω από την γέφυρα ευτυχώς λόγω της σημερινής ημέρας ημιαργίας ήταν άδειες.

geffura1a gefura 2 gefura gefura1b gefura1c gefura1d gefura2a gefura3 gefura4 gefura5 gefura6 gefura7 gefura9 gefura10 gefura11 gefura12 gefura13