Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σεισμός Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα – Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές. Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι

Μία ακόμη νύχτα φόβου έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής της Ελασσόνας, αλλά και της πόλης της Λάρισας, καθώς συνολικά 30 μετασεισμοί έχουν «ταρακουνήσει» την περιοχή μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και μέχρι το πρωί.

Ο νέος ισχυρός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές σε δύο ακόμη χωριά της περιοχής, το Πραιτώρι και τη Μαγούλα του Δήμου Ελασσόνας, ενώ στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον πρώτο σεισμό προκλήθηκαν νέες καταστροφές.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα  χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του Δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Μετά το νέο ισχυρό σεισμό το βράδυ της Πέμπτης, η Πυροσβεστική έκανε νέες έρευνες στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να εντοπίσει εγκλωβισμένους μέσα στα χαλάσματα.

 

elassona seismos 11 elassona seismos 12 elassona seismos 13 elassona seismos 14 elassona seismos 15 elassona seismos 16 elassona seismos 17 elassona seismos 18

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων