Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σεισμός τώρα: Νέες καταρρεύσεις από την πρωινή σεισμική δόνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινωα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους .

Σύμφωνα με το cretalive.gr, aπό τα ρίχτερ προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

Συνολικά πάνω 100 είναι οι σεισμοί- μετά τον ισχυρή σεισμική δόνσηση μεγέθους 6 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και οδήγησε στον τραυματισμό πολλών άλλων. Μάλιστα τα ξημερώματα σημειώθηκαν συνεχείς σεισμικές δονήσεις από 3 έως 4,4 Ρίχτερ.

Η πρώτη δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Πάνω από 40 οι μετασεισμοί

Σε αυτοκίνητα, πλατείες, σκηνές και σε κάποια ξενοδοχεία πέρασαν το βράδυ τους οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γειτονικών περιοχών.

Η χθεσινή νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη για τους κατοίκους οι οποίοι εκτός του ότι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια τους είχαν και τον φόβο των μετασεισμών. Περισσότεροι από 40 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εντάσεως άνω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο να είναι 4,8 Ρίχτερ.

Από Drone οι μεγάλες καταστροφές

Συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά κατέγραψε το drone με πολλά χωριά του Δήμου Πεδιάδας να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Εικόνες αποκάλυψης με σχεδόν ισοπεδωμένα χωριά.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων