Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σελέκος, Σταμέλος και Σϊμος ξανά υποψήφιοι δήμαρχοι σε Χαϊδάρι, Καισαριανή και Πετρούπολη

Κάλε­σμα συστρά­τευ­σης με το ΚΚΕ έστει­λαν οι σημε­ρι­νές μαζι­κές πολι­τι­κές συγκε­ντρώ­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στους Δήμους της Αττι­κής, που ο συν­δυα­σμός του Κόμ­μα­τος, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έχει εκλε­γεί στη διοί­κη­σή τους, δηλα­δή σε Και­σα­ρια­νή, Χαϊ­δά­ρι και Πετρούπολη.

Εκεί, οι αντί­στοι­χες Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις ανα­κοί­νω­σαν ότι οι σημε­ρι­νοί κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος στην Και­σα­ρια­νή, ο Μιχά­λης Σελέ­κος στο Χαϊ­δά­ρι και ο Βαγ­γέ­λης Σίμος στην Πετρού­πο­λη θα είναι ξανά επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στις επερ­χό­με­νες δημο­τι­κές εκλογές.

Τίτλος των συγκε­ντρώ­σε­ων ήταν «Η δρά­ση του ΚΚΕ στη διοί­κη­ση του δήμου για τη στή­ρι­ξη του λαού στην πάλη του για τα δικαιώ­μα­τα και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του», και οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι ανέ­πτυ­ξαν στις ομι­λί­ες τους τον απο­λο­γι­σμό των πεπραγ­μέ­νων τους, ανα­δει­κνύ­ο­ντας με δεκά­δες παρα­δείγ­μα­τα ότι υλο­ποί­η­σαν την πιο βασι­κή τους δέσμευ­ση: Να είναι στη­ρίγ­μα­τα στους λαϊ­κούς αγώ­νες και «αντι­πο­λί­τευ­ση» στις αστι­κές κυβερ­νή­σεις και το κρά­τος τους.

Μαζι­κό «παρών» στις συγκε­ντρώ­σεις έδω­σαν οι εργα­ζό­με­νοι στους Δήμους στέλ­νο­ντας το μήνυ­μα ότι στη­ρί­ζουν τις αγω­νι­στι­κές δημο­τι­κές αρχές, για να δυνα­μώ­σει και η δική τους πάλη ενά­ντια στην αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρνησης.

Από τις ομι­λί­ες των τριών δημάρ­χων απο­τυ­πώ­θη­κε η «συνέ­χεια» που έχει η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Όπως ειπώ­θη­κε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, οι δημο­τι­κές αρχές της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» ανέ­λα­βαν όταν ήταν κυβέρ­νη­ση η ΝΔ και ολο­κλη­ρώ­νουν τη θητεία τους με κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό που δια­πι­στώ­θη­κε και στην πρά­ξη είναι ότι η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ συνέ­χι­σε από εκεί που στα­μά­τη­σε η ΝΔ, την αντι­δρα­στι­κή πολι­τι­κή και σε ό,τι αφο­ρά τους δήμους, με την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, τις ελλεί­ψεις προ­σω­πι­κού κλπ. Ξεχω­ρι­στή ανα­φο­ρά έκα­ναν οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι στην αντι­δρα­στι­κή μεταρ­ρύθ­μι­ση της κυβέρ­νη­σης για την Τοπι­κή Διοί­κη­ση «Κλει­σθέ­νης», επι­ση­μαί­νο­ντας ότι ενι­σχύ­ει την επι­χει­ρη­μα­τι­κή λει­τουρ­γία των δήμων, φορ­τώ­νο­ντας νέα βάρη στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά στρώματα.

stamoulos

Στην Και­σα­ρια­νή, την ανα­κοί­νω­ση του Ηλία Στα­μέ­λου ως επι­κε­φα­λής του συν­δυα­σμού, έκα­νε με την ομι­λία του ο Θεμης Γκιώ­νης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που ανα­φέρ­θη­κε μετα­ξύ άλλων στα 100χρονα του ΚΚΕ και τους ιστο­ρι­κούς δεσμούς που έχει ανα­πτύ­ξει το Κόμ­μα με το λαό στην περιο­χή κατο­νο­μά­ζο­ντας τους κομ­μου­νι­στές δημάρ­χους που κατά και­ρούς έχει ανα­δεί­ξει. Ο Θ. Γκιώ­νης κάλε­σε σε ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ παντού και σε δρά­ση μαζί του, για­τί τα «δύσκο­λα δεν πέρα­σαν όπως λένε, αλλά είναι μπρο­στά μας». «Χρειά­ζε­ται ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού, δύνα­μη αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης, συσπεί­ρω­σης για να ξεκι­νή­σει μια αντί­στρο­φη πορεία. Για να μεγα­λώ­σουν και να αυξη­θούν τα εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που ασκεί η κυβέρ­νη­ση και συμ­φω­νεί και η ΝΔ. Για να πλη­θύ­νουν οι εστί­ες αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης. Για να νιώ­σουν αδύ­να­μοι κυβέρ­νη­ση και κόμ­μα­τα που τσα­κί­ζουν τη ζωή μας. Για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στα πολε­μι­κά σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, να δυνα­μώ­σει η ενα­ντί­ω­ση στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και τις αιτί­ες τους», σημείωσε.

selekos

Στο Χαϊ­δά­ρι την ανα­κοί­νω­ση του Μιχά­λη Σελέ­κου ως επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» έκα­νε ο Βασί­λης Βούλ­γα­ρης, Γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Νοτιο­δυ­τι­κών Συνοι­κιών Αθή­νας του ΚΚΕ, σημειώ­νο­ντας μετα­ξύ άλλων ότι μόνο ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ μπο­ρεί να κάνει τη δια­φο­ρά για­τί απο­τε­λεί το μονα­δι­κό αντί­πα­λο στις κυβερ­νή­σεις του κεφα­λαί­ου, την ΕΕ, στους σχε­δια­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στών. Για να δυνα­μώ­σει η ελπί­δα και η προ­ο­πτι­κή για τη μόνη “καθα­ρή διέ­ξο­δο για το λαό”, που είναι η κατάρ­γη­ση όλων των νόμων των μνη­μο­νί­ων, η ανά­κτη­ση των τερά­στιων απω­λειών, η ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών. Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε επί­σης ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

simos

Στην Πετρού­πο­λη, την ανα­κοί­νω­ση του Βαγ­γέ­λη Σίμου ως επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» έκα­νε η Σταυ­ρού­λα Τσί­τσου, Γραμ­μα­τε­άς της ΤΕ Δυτι­κών Συνοι­κιών Αθή­νας του ΚΚΕ. Όπως είπε μετα­ξύ άλλων, καλώ­ντας σε ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ παντού, «το ΚΚΕ δεν μασά­ει τα λόγια του, δεν χαϊ­δεύ­ει αυτιά για να κλέ­ψει ψήφους. Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέμα­τα στο λαό, ποτέ δεν υπο­σχέ­θη­κε εύκο­λες λύσεις, μέσω εναλ­λα­γής κυβερ­νή­σε­ων εντός των τει­χών του συστή­μα­τος. Ο,τι μπο­ρού­με να πετύ­χου­με θα το πετύ­χου­με με την πάλη, με την αντι­πα­ρά­θε­ση με το κεφά­λαιο, τις κυβερ­νή­σεις, τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς. Το ΚΚΕ απο­κα­λύ­πτει ότι το «τίπο­τα δε γίνε­ται, τίπο­τα δεν αλλά­ζει», είναι το μεγα­λύ­τε­ρο ψέμα, που συμ­φέ­ρει τους εκμε­ταλ­λευ­τές και την εξου­σία τους». Στη συγκέ­ντρω­ση στην Πετρού­πο­λη παρα­βρέ­θη­κε ο Γιώρ­γος Πανα­γής, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο