Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σερβία: Απειλές για τη ζωή του από φασίστες δέχεται ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας

Τις θρασύδειλες απειλές φασιστοειδών καταγγέλλει με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ένωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).

Πιο συγκεκριμένα, ο Α’ γραμματέας της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Αλεξάνταρ Ντένιτς δέχθηκε την Κυριακή τηλεφώνημα από ακροδεξιούς Τσέτνικ οι οποίοι τον εξύβρισαν και απείλησαν να τον δολοφονήσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, τα φασιστοειδή δήλωσαν ότι γνωρίζουν την διεύθυνση κατοικίας του Ντένιτς και απείλησαν να του στήσουν ενέδρα και να του «σπάσουν τα πόδια και τα πλευρά».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σέρβοι φασίστες εκτοξεύουν τέτοιου είδους απειλές ενάντια στους κομμουνιστές. Ο ίδιος ο Ντένιτς έχει γίνει στόχος παρόμοιων προκλητικών μηνυμάτων και κατά το παρελθόν.

Η Ένωση Νέων Κομμουνιστών ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και κάλεσε τις σερβικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και να βρουν τους θρασύδειλους που κρύβονται πίσω από τέτοιες ποταπές απειλές.

«Ο σύντροφος Αλεξάνταρ Ντένιτς, ως απόγονος παρτιζάνων και ως κομμουνιστής, δεν πρόκειται να κάνει πίσω μπροστά σε τέτοιες άχρηστες απειλές» σημειώνει σε μήνυμα της η Ένωση Νέων Κομμουνιστών προσθέτοντας: «Οι κομμουνιστές θα πολεμήσουν, ανεπιφύλακτα και ανελέητα, μέχρι την τελευταία αναπνοή και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό, φασισμό, σωβινισμό, εθνοτικό μίσος και όλλες τις άλλες αντιδραστικές μορφές διακυβέρνησης».

Στο πλευρό του Αλ. Ντένιτς, πέραν της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, στέκονται το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, προειδοποιώντας τους φασίστες να μην τολμήσουν να απλώσουν τα χέρια τους στους κομμουνιστές.

Πηγή: idcommunism.com