Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε αναμονή από τις 5 Μάρτη για μια θέση σε ΜΕΘ!

🆘  ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Όσοι συμπολίτες μας χρήζουν ΜΕΘ σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάγκη αυτή καλύπτεται και σε κάθε περίπτωση παρέχεται πριν την εισαγωγή στη ΜΕΘ η απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη σε κάθε ασθενή». Την παραπάνω απάντηση έδωσε στην αποψινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη» για τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική, αλλά και για την ντροπιαστική λίστα αναμονής για μία κλίνη σε Μονάδα Εντατικής, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν πέρασε λίγη ώρα από την τοποθέτηση αυτή της κυβέρνησης και στον 902.gr έφτασε ένα χαρακτηριστικό έγγραφο  από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΚΑΒ, με τη σημερινή εικόνα.
Αυτό που αποδεικνύει το έγγραφο είναι ότι υπάρχει ασθενής που περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ από τις 5 Μάρτη!
Δηλαδή εδώ και 21 μέρες, τρεις ολόκληρες εβδομάδες, παραμένει στην «ουρά» για να μπει σε ΜΕΘ, αφού όταν αδειάζει μια κλίνη γίνεται επιλογή για το ποιος ασθενής θα νοσηλευτεί…

Όσο για τους ισχυρισμούς του υπουργού ότι δεν είναι και τόσοι πολλοί όσοι είναι στην «αναμονή», είναι χαρακτηριστικό ότι η λίστα από την οποία προκύπτει και το συγκεκριμένο στοιχείο, έχει 23 γεμάτες σελίδες, με πέντε ασθενείς η κάθε μία. Σύμφωνα, μάλιστα με τις πληροφορίες μας, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στις 8 το βράδυ της Παρασκευής ήταν 116.

Ας μην προκαλούν λοιπόν εκεί στην κυβέρνηση…