Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Σε αστυνομική σειρά εξελίσσεται η υπόθεση Μπαρμπαρούση

Σε αστυνομική σειρά, ολίγον βολική για την κυβέρνηση, εξελίσσεται η υπόθεση του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση. Τη βοηθά να παρουσιάζει ένα αντιφασιστικό πρόσωπο τη στιγμή που στελέχη της φωτογραφίζονται με τους Χρυσαυγίτες και μόνιμα τους προσκαλεί σε γιορτές και εκδηλώσεις δίνοντας υπόσταση πολιτικού κόμματος σε μια εγκληματική οργάνωση.

Τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και για τη συμπεριφορά που επέδειξε χτες το απόγευμα, όταν με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ είναι καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, έχει ζητήσει το Αρχηγείο του Σώματος.

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Όπως έγινε γνωστό με το βουλευτικό αυτοκίνητο ξέφυγε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα μπλόκα της αστυνομίας

Μέχρι και τώρα (ώρα 14.00) σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη Βουλή, ζήτησε να παρέμβει η στρατιωτική ηγεσία για να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Ο βουλευτής τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ σε νεότερη δήλωσή του προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του, υποστηρίζοντας ότι «οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα».

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το κακουργηματικό αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Σε μια κίνηση τακτικής προκειμένου να μην ασκηθεί δίωξη σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, η εγκληματική οργάνωση διέγραψε τον Κ. Μπαρμπαρούση.

ΚΚΕ: Η προσχηματική διαγραφή Μπαρμπαρούση είναι τυπικό δείγμα της θρασυδειλίας της Χρυσής Αυγής

Θ. Παφίλης: «Από στόματος κοράκου “κρα” θα ακούσεις. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής προσβάλλουμε και τα κοράκια»

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο