Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» το μήνυμα που στέλνουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

«Κάτω τα χέρια από την απεργία – Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία»«Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών – Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» βροντοφωνάζουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι.

Αυτή την ώρα 19.30 γίνεται πορεία ενώ έξω από το υπουργείο Εργασίας οι διαδηλωτές έγραψαν στον τοίχο: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας» στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

pameΝωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος μίλησε ο Βάλσαμος Συρίγος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος  κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και παράλληλα καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Συριακό λαό (διαβάστε αναλυτικά για την ομιλία στο τέλος).

Ενημέρωσε επίσης για την κινητοποίηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην πρεσβεία της Τουρκίας από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη για τις βάσεις και προανήγγειλε νέα κινητοποίηση όταν έρθει η Συμφωνία για τις βάσεις για επικύρωση στη Βουλή.

Αθήνα 17 Οκτ 19 8

Τα Συνδικάτα, σε συνέχεια των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων και των άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και στη συνδικαλιστική δράση.

Απέναντι στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο ως… «φιλεργατική τομή», αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του νέου χτυπήματος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19 7

ΟΓΕ

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

Αναδεικνύουν επίσης την προσπάθεια να τεθεί υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο η λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Συνεχίζουν τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19 5

ΠΑΜΕ Αθήνα 17 Οκτ 19

pdf

Κινητοποίηση 17-Οκτ-19 στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο Ομιλία Β. Συρίγου μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ