• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε εξέλιξη η πορεία Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Με την εκδήλωση υποδοχής που προγραμματίζεται για τις 18.30 στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ολοκληρωθεί το απόγευμα η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία πραγματοποιείται από το πρωί στην Αττική.

Η τελετή έναρξης έγινε στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρ. Λαμπράκη.

poreia1

Η πορεία με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, η οποία «τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία», όπως σημειώνει η Οργάνωση στη σχετική ανακοίνωση της. Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει το ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, ότι «διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών».

poreia2

Στόχος της πορείας όπως και αντίστοιχων που διοργανώθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας είναι «να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν. Να εκφραστεί επίσης η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου».

Στην εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα παρίσταται ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

poreia3

Για την ομαλή εξέλιξη της 39ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης τέθηκαν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί κυκλοφορικές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στις λεωφόρους και οδούς, περιοχών των δήμων Μαραθώνα – Ν. Μάκρης, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης.

poreia12

poreia8

poreia7

poreia5

poreia4