Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι το μήνυμα που στέλνουν εργαζόμενοι στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στα Προπύλαια.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Όχι στη ευελιξία και τη ζωή λάστιχο», «Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη τους – 7ωρο, 5μερο, 35ωρο», «Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα – Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα» γράφουν τα πανό των Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Δίνουν αποφασιστική απάντηση στον πόλεμο, που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο που θέλουν να πάνε την εργατική τάξη 100 χρόνια πίσω και τονίζουν ότι δε θα γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα. «Δε θα περάσει  – Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα» τονίζουν.

Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ατομική βάση, που καταργεί το 8ωρο θεσπίζοντας 10 έως 13 ώρες δουλειάς καθημερινά ενώ καταργεί ακόμα και την κυριακάτικη αργία σε πλήθος κλάδων, κατήγγειλε ο Συρίγος Βαλσάμος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι ATTICA TV. Επισήμανε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συλλογική σύμβαση, ισχύει ήδη στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού όπου κυριαρχεί εργασιακός μεσαίωνας.Κινητοποίηση Αθήνα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Κατήγγειλε ακόμα ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό, γενικεύει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και της απεργίας, με τη ρύθμιση που προβλέπει ότι το 1/3 του προσωπικού, πρέπει να εργάζεται τη μέρα της απεργίας. Επίσης, αντικαθιστά το ΣΕΠΕ με μία δήθεν ανεξάρτητη αρχή, που στην ουσία θα λειτουργεί προς όφελος της εργοδοσίας.

Το νομοσχέδιο πρόσθεσε, αποτυπώνει τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και τη δράση τους θα αντιπαλέψουν αυτά τα σχέδια και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα κατέληξε ο Β. Συρίγος.