Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε επικίνδυνη καμπή η ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας περιέγραψαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας στην οικογένεια του, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην οικογένεια από τους γιατρούς της ΜΕΘ, στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται, έχοντας ακόμη επικοινωνία με το περιβάλλον, η κατάρρευση θα είναι απότομη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του. Ο κρατούμενος απεργός πείνας δήλωσε στους δικούς του ότι δεν θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον και ζήτησε να μην το αποδεχτούν.

Το απόγευμα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, ασπίδες και γκλομπ εναντίων ομάδας διαδηλωτών που βγήκαν στην Ομόνοια από τον σταθμό του μετρό, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Από την δράση της αστυνομίας δεν γλίτωσαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό εφτά φωτογράφων, έχοντας την υποστήριξη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής