Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε θέση μάχης οι Οργανώσεις ΚΚΕ-ΚΝΕ αναμένοντας το 2ο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το πλατύ άνοιγμα

Θέμα του κειμένου που κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» είναι
«Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό – στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου.
Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα
».

« ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ – ΚΑΡΔΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Με το σύνθημα αυτό του 21ου Συνεδρίου να ταξιδεύει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στη νέα μάχη της πανεξόρμησης!

KKE 21 SYNEDRIO Συνέδριο theseis Θέσεις 2Τα περισσότερα από 65.000 φύλλα που διακινήθηκαν σε όλη τη χώρα με το 1ο κείμενο των Θέσεων βάζουν ψηλά τον πήχη της διακίνησης και του 2ου κειμένου.
Αλλωστε, δεν είναι λίγες οι Οργανώσεις που διαπιστώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον από εργατόκοσμο, νεολαία, αυτοαπασχολούμενους για τις Θέσεις της ΚΕ αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω τους στόχους τους, κάνουν μεγαλύτερες παραγγελίες, φιλοδοξώντας να πολλαπλασιάσουν το πολιτικό τους άνοιγμα.

Ετσι, με τις προσαρμογές που γίνονται ώστε η εξόρμηση να στεφθεί με επιτυχία παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, και το 2ο κείμενο θα φτάσει σε χιλιάδες χώρους δουλειάς και σπίτια εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Πολύτιμο εργαλείο και στη μάχη αυτή αποδεικνύεται η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, που εντείνει τον ενθουσιασμό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ίδιο το θέμα με το οποίο καταπιάνεται το δεύτερο κείμενο δημιουργεί έδαφος για μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις, ενώ η εξόρμηση θα μας δώσει τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε με εργαζόμενους και σχετικά με το 1ο κείμενο που ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη του.

Είναι σίγουρο ότι το περιεχόμενο των Θέσεων μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στους εργαζόμενους γύρω από τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό και η εξόρμηση δεν είναι απλά μια προσπάθεια να διακινηθούν δεκάδες χιλιάδες φύλλα.
Είναι αφορμή για να κουβεντιάσουμε από κοντά με όσους τα προηγούμενα χρόνια συναντηθήκαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες και σήμερα διαπιστώνουμε ότι «στήνουν αυτί» στις παρεμβάσεις του Κόμματος, εκτιμούν την αταλάντευτη στάση του, την προσήλωσή του στην οργάνωση της πάλης κάτω και από τις πιο δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες.
Είναι ταυτόχρονα και κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, να γίνουν περισσότεροι όσοι μαθαίνουν από εμάς τους ίδιους για τη στρατηγική του Κόμματος, για το πώς ερμηνεύουμε τις δυσκολίες της πάλης. Να μας πουν τη γνώμη τους για το πώς θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, με κριτήριο πώς θα οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η αντεπίθεση, πώς θα προωθηθούν πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του κινήματος, η κοινωνική συμμαχία.

Με την προμήθεια και τη μελέτη των κειμένων μπορεί να αφομοιωθούν ακόμα καλύτερα οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης, να αναδειχθούν οι διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα, να φωτιστούν ολόπλευρα οι σύνθετες εξελίξεις στο πεδίο των διεθνών ανταγωνισμών, στους οποίους εντάσσονται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης, να συζητηθούν τα συμπεράσματα από την εξέλιξη της πανδημίας και την αντιλαϊκή της διαχείριση από τις κυβερνήσεις, τις αιτίες που τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο καταρρέουν, ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

Με βασικό όπλο το περιεχόμενο των κειμένων των Θέσεων να φτάσουν πλατιά το κάλεσμα δράσης του ΚΚΕ, η διέξοδος, που βρίσκεται στην πάλη για την προοπτική της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικοποιημένης οικονομίας, της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, του δρόμου δηλαδή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

21ο Συνέδριο ΚΚΕ 21 synedrio KKE poster Ριζοσπάστης Rizospastis

Θυμίζουμε ότι με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου (13 – 14 Φλεβάρη) θα κυκλοφορήσει το 3ο και τελευταίο μέρος των Θέσεων, με τίτλο:
«Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».