Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε θέση μάχης 🚩οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Καισαριανής📌 για την τελική ευθεία

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 8.30μμ στην κεντρική «Πλατεία Δημάρχου Π. Μακρή», συναντήθηκαν με τη λαϊκή οικογένεια της συνοικίας, μιλώντας «για όλα και όλους».

Στις 7 Ιουλίου πιο ισχυρό ΚΚΕ! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!

Ανάρπαστη έγινε η ανακοίνωση με τα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή, όπου επισημαίνεται -μεταξύ άλλων η «διαφορετική στάση, των κομμουνιστών κόντρα στις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής, που εξασφάλισε νίκες, είχε επιτυχίες για το λαό, έβαλε εμπόδια στους σχεδιασμούς που στέκονται ενάντια του». Ο θετικός της αντίκτυπος για το λαό θα γίνει αισθητός ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθώς η επόμενη ημέρα προδιαγράφει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και την εμβάθυνση του αντιδραστικού ρόλου των Δήμων και Περιφερειών.

✔️ Τη συγκέντρωση χαιρέτησε η Κανέλλα Γεωργοπούλου υποψήφια βουλευτής Νοτίου Τομέα, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας. Παραβρέθηκαν οι -επίσης υποψήφιοι Νοτίου Τομέα, Ευανθία Ρουτζούνη, μέλος του ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ και του ΔΣ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κά

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019 Κανέλλα Γεωργοπούλου

Στο χαιρετισμό της, η Κ. Γεωργοπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στην Καισαριανή, της βαριάς ιστορίας και των αγώνων, δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί, η λογική του μικρότερου κακού και η υποταγή στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε σε μας και όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές, ήρθε μετά από σκληρούς και όμορφους αγώνες. Στην Καισαριανή έχουμε πολλά να πούμε για το τάχα αριστερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που στις πρόσφατες τοπικές εκλογές διηύθυνε το μέτωπο της αντίδρασης. Όλοι χώρεσαν σε αυτό το μέτωπο, όλοι χρήσιμοι για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, ο κομμουνιστής Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που τους χάλαγε τα σχέδια.

Υπογράμμισε ότι στην κάλπη στις 7 Ιούλη αναμετρούνται δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Στο ένα είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό, που αδιάκοπα σχεδιάζουν νέες επιθέσεις κατά του λαού για τα κέρδη τους, εκφράζουν τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης ξένου ιδρώτα και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το άλλο είναι το δικό μας στρατόπεδο. Εκεί που ακουμπά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες που ασφυκτιούν. Αυτό το στρατόπεδο εκφράζει το δίκιο, την ομορφιά της τίμιας δουλειάς και της νιότης του κόσμου, την προοπτική για μια καλύτερη ζωή, με τα μέσα που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία στον 21ο αιώνα.

Δική μας δουλειά και έγνοια είναι να προκύψει με την ψήφο μας την Κυριακή, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη νέα Βουλή. Μια σαφή δήλωση του λαού -που δεν θα επιδέχεται παρερμηνείες- ότι μπορεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση να του άδειασε τις τσέπες του, όμως του άνοιξε τα μάτια. Του έδωσε εμπειρία και αυτή έγινε δύναμη αυτοπεποίθησης για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, κόντρα στην ασφυξία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο, ανεξάρτητα των πρόσφατων επιλογών του, πηγαίνοντας ξανά στην κάλπη στις 7 Ιούλη, να ψηφίσει το ΚΚΕ, για να βγει δυναμωμένο και να συνεχίσει με καλύτερους όρους την πάλη του για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Για να πάρει θάρρος ο λαός και να κερδίσει το χαμένο έδαφος, να ανασυνταχθεί και να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τις σχολές.

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019 Μάκης Παπαδόπουλος

Στην ομιλία του, ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεσμεύονται στον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που υπόσχεται παραπλανητικά ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει μέσα απ’ την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και την προσέλκυση νέων επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κέρδη δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό και οι όμιλοι δεν επενδύουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

✔️  Το καπιταλιστικό κέρδος προϋποθέτει και απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης και κρατική πολιτική που παίρνει απ’ το λαό και δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μας ζητούν να συγκρίνουμε τα προγράμματά τους για να επιλέξουμε το μικρότερο κακό. Αυτό που αν αποδεχθούμε, μας στέλνει διαρκώς να αναζητούμε διαφορές ανάμεσα σε προγράμματα που εξασφαλίζουν την σφαγή μας, αφού θεωρούνται δεδομένα τα όρια που θέτουν το κεφάλαιο και η ΕΕ, τα οποία προβάλλονται παραπλανητικά ως αντοχές της οικονομίας.

Και συνέχισε: «(…) Στον αντίποδα όλων αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ το σημερινό βάλτο της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, στέκεται όρθιο, μαχητικό και δυνατό το ΚΚΕ. Φωτίζει με το Πρόγραμμά του ότι υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να ζήσουμε πολύ καλύτερα, να έχουν όλοι δουλειά χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας. Φυσικά, δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε ότι ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δεν επιτρέπει άμεσα μια ριζική αλλαγή πορείας. Μεγάλη ευθύνη για τη συντηρητικοποίηση μεγάλου μέρους του λαού έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνισε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτελεί λοιπόν πραγματική επίδειξη θράσους το προοδευτικό προσκλητήριο ενάντια στην επιστροφή της δεξιάς, απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπειρε την απογοήτευση, ξέπλυνε την πολιτική μνημονίων διαρκείας, συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, έδωσε μάχη για να ηττηθούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, απ’ την Καισαριανή έως την Ικαρία και δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με ένα μέρος της δεξιάς την επόμενη μέρα.
✔️  Την επόμενη μέρα, στις 8 Ιούλη, με δεδομένη την επίθεση του κεφαλαίου, μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του».

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019

📌   Είμαστε εδώ, για μια ακόμα φορά, για να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη νέα μάχη, την πιο κρίσιμη μάχη, των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη. Δεν μας φοβίζουν οι δυσκολίες, γιατί εμείς είμαστε για τα δύσκολα!. Ιδιαίτερα ο λαός της Καισαριανής, έχει αποδείξει ότι ξέρει να δίνει μάχες. Γιατί η ίδια η ιστορία της Καισαριανής είναι δεμένη με τους αγώνες και τις θυσίες του ΚΚΕ πάνω από έναν αιώνα για να απελευθερωθεί ο λαός από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας.

📌 Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια και θα τα καταφέρουμε! Θα πάμε σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να φτάσει το μήνυμα του ΚουΚουΕ παντού, για να ανατρέψουμε το στημένο προεκλογικό σκηνικό. Δε θα αφήσουμε αυτούς που τσάκισαν το λαό, με τα 3 μνημόνια, δε θ’ αφήσουμε τη ΝΔ και τον Συριζα, να παριστάνουν τώρα τους προστάτες των πολλών, τους φίλους των εργαζομένων.

✔️ Δε θ’ αφήσουμε να παγιδευτεί ξανά ο λαός, στην ανούσια συζήτηση για το αν η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά της από τον Σύριζα. Θα αποκαλύψουμε σε όλους και όλες την αλήθεια που θέλουν να κρύψουν! Και η αλήθεια είναι, φίλες και φίλοι, ότι την επόμενη μέρα η νέα κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει θα εφαρμόσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, είτε η ΝΔ έχει αυτοδυναμία είτε όχι. Στην κάλπη θα αναμετρηθούν ξανά, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του κεφάλαιου, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ψευτοαριστεροί, που υπέγραψαν μαζί τα μνημόνια τα προηγούμενα χρόνια, θα αναμετρηθούν με το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, το Κόμμα του λαού, το ΚΚΕ.

✔️  Στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης, θα βάλουν πλάτη -όπως έβαζαν πάντα – και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που θα είναι στην αντιπολίτευση. Γι αυτό δεν έχει σημασία να κοιτάμε μόνο την αυτοδυναμία της ΝΔ …θα έχει πολλούς συμπαραστάτες η ΝΔ την επόμενη μέρα. Στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης, πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας, γι αυτό και σ’ αυτές τις εκλογές, αυτό που κρίνεται για το λαό δεν είναι βέβαια η αυτοδυναμία, ή αν θα συμμετέχουν κι άλλα κόμματα δεκανίκια, στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019

📌 Αυτό που κρίνεται είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Μ’ αυτό, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών απευθυνόμαστε στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους ανέργους, στους συνταξιούχους -που βασανίζονται καθημερινά από τα προβλήματα – και ψήφισαν, χωρίς ενθουσιασμό αυτό που θεωρούσαν ως «μικρότερο κακό» στις ευρωεκλογές.

✔️  Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους, που ασφυκτιούν στη σημερινή κατάσταση , που δεν τους δίνει ορίζοντα και προοπτική, αλλά δεν έχουν πειστεί ακόμα για τη δύναμη του συνολικού αγώνα, της διεκδίκησης, της σύγκρουσης για τα δικαιώματά μας.

✔️  Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, που δώσατε μαζί μας τη μάχη των δημοτικών εκλογών, που αναγνωρίζετε τη συνεπή αγωνιστική και δημιουργική προσπάθεια των κομμουνιστών στο δήμο, με επί κεφαλής τον Ηλία Σταμέλο. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εσάς που διστάσατε να κάνετε το επόμενο βήμα και να στηρίξετε το Κόμμα στις πρόσφατε ευρωεκλογές …

Και έκλεισε την ομιλία, μιλώντας για τη συσσωρευμένη πλέον πείρα, λέγοντας πως «είναι πολύ διδακτική για όποιον εξακολουθεί να αναζητά μάταια, μια εύκολη φιλολαϊκή λύση, χωρίς αποφασιστική σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του».

✔️   Η πολιτική πείρα αυτής της τελευταίας 4ετίας, δεν πρέπει να πάει χαμένη. πρέπει να αξιοποιηθεί για να χειραφετηθούμε απ’ τα ψεύτικα διλήμματα, πρέπει να μεταφραστεί σε αγωνιστική ετοιμότητα, απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται. Αντίστοιχα πρέπει να καταδικαστεί το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συμβάλει «για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη την επόμενη μέρα», αν η ΝΔ δεν αποκτήσει την αυτοδυναμία.

✔️  Με την αλλαγή ονόματος από ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ, θέλει να ξεχάσουμε τα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης του 1ου μνημονίου του Γιωργάκη Παπαντρέου και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

✔️  Η οργή για την πολιτική του Σύριζα δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε συγχωροχάρτι για τη ΝΔ!

Το σχέδιο της ΝΔ δεν θα διασώσει τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τους καταστρέφει ο νόμος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ο νόμος «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», που υπηρετείται και από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

✔️  Καλούμε το λαό και τη νεολαία, να δώσει ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για να απομονωθεί και να πεταχτεί έξω από τη βουλή η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχύσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και την κάνουμε και σήμερα, να εμποδίσουμε κάθε ενίσχυση νέων εθνικιστικών ρατσιστικών μορφωμάτων, όπως το κόμμα του Βελόπουλου, η «ελληνική λύση», που ζητά νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζει ως εχθρό των εργαζομένων, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

✔️  Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να μη σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης -ιδιαίτερα η ψήφος στο ΜΕΡΑ25 του τέως υπουργού του Συριζα, Βαρουφάκη, δεν είναι απλά μια χαμένη ψήφος, αλλά μια επικίνδυνη συστημική ψήφος, γιατί ενισχύει ένα κόμμα δεκανίκι, που μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά τόσο με τον Σύριζα όσο και με τη ΝΔ, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης -όχι εμείς… Γιατί συμπλέει και εξυπηρετεί τα σχέδια ισχυρών αμερικανικών κέντρων και ομίλων, όπως πχ. του Σόρος στην περιοχή. Γι αυτό το ΜΕΡΑ25 προβάλει ως φιλειρηνική τη συμφωνία των Πρεσπών και την πολιτική που αλυσοδένει τους λαούς των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, γι αυτό αποδέχεται την πολιτική ουσιαστικής διχοτόμησης για την Κύπρο -ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Παραμυθιάζει το λαό ότι μπορεί να αλλάξει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ, προβάλει την ΕΕ ως ένα «ουδέτερο γήπεδο», που αναμετρώνται τάχα οι προοδευτικές και οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις συσκοτίζοντας ότι η ίδρυση, η δομή και η λειτουργία της ΕΕ υπηρετούν το κεφάλαι, υπηρετούν την ισχυροποίηση της δικτατορίας του κεφαλαίου, σ’ όλα τα κράτη-μέλη.

✔️  Το ΜΕΡΑ25 προβάλει ως νέο πρόγραμμα τη χρεοκοπημένη φαρσοκωμωδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» του Σύριζα το 2015, που ζήσαμε και είδαμε που κατέληξε. Θέλει να ξεχάσουμε τον ενεργό ρόλο του Βαρουφάκη στην υλοποίηση του 2ου μνημονίου και στην επιβολή του 3ου. Η ζωή φίλες και φίλοι έχει επιβεβαιώσει ότι όλοι όσοι υπηρετούν τον πραγματικό αντίπαλό μας την άρχουσα τάξη είναι όλοι επικίνδυνοι για τους λαούς …φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες ευρωπαϊστές και εθνικιστές, όλοι αυτοί -όποιον μανδύα κι αν φορούν μπλε, πράσινοι, ροζ, συγκροτούν στην πραγματικότητα το μαύρο μέτωπο της άρχουσας τάξης και απέναντι στο μαύρο μέτωπο, μόνο η κόκκινη ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί απάντηση.

📌 Φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες! Την επόμενη μέρα είναι δεδομένο πως η νέα κυβέρνηση θα συνεχίζει την επίθεση σε βάρος του λαού. Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση του κεφαλαίου, μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

📌 Το ΚΚΕ είναι αποδεδειγμένα η σταθερή μαχητική δύναμη, που αντέχει στις πιέσεις και αποτελεί την πραγματική αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μέσα κι έξω από τη βουλή. Θα προβάλει αγωνιστικά τις προτάσεις για τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για την αύξηση του αφορολόγητου, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, για κάθε οξυμένο λαϊκό πρόβλημα. Θα συνεχίσει να μπαίνει μπροστά για να οργανώσει τους εργατικούς αγώνες, τις συγκρούσεις για να ανακοπεί η επίθεση του κεφαλαίου.

📌 Όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, από τις κάλπες στις 7 Ιούλη, τόσο θα μπορεί να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και η αντεπίθεση από καλύτερες θέσεις.

📌 Όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο θα δυναμώνει η προσπάθεια να σημαδέψει το κίνημα τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη, να προβληθούν πιο ριζοσπαστικού στόχοι πάλης, όπως το 35ωρο – 5ήμερο -7ωρο, η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

📌  Με πιο δυνατό ΚΚΕ, θα ανέβει η αυτοπεποίθηση του λαού, για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να απαιτήσει τελικά τον πλούτο που παράγει. Θα δυναμώσει η προσπάθεια για οργανωμένο αγώνα που ριζώνει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την επόμενη κυβέρνηση του κεφαλαίου. Στην απόφαση του λαού για να οργανώσει τον αγώνα του, στην απόφαση του λαού να συγκρουστεί για τα δικαιώματα του με το κεφάλαιο, βρίσκεται η ελπίδα για να έρθουν καλύτερες μέρες. Γι αυτό και είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές: γιατί η άρχουσα τάξη θα μετρήσει τη θέληση και τη δύναμη του λαού να αντισταθεί στην επίθεσή της την επόμενη μέρα.

📌 Η ψήφος στο ΚΚΕ καταδικάζει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την παραμονή των βάσεων την αποσταθεροποίηση των συνόρων των κρατών της περιοχής.

📌📌 Να επιβραβεύσουμε το ΚΚΕ, που προειδοποίησε έγκαιρα για το τι έρχεται, όταν οι άλλοι εξαπατούσαν.

📌📌 Το ΚΚΕ που αποκάλυψε την αντεργατική θύελλα, που θα ακολουθούσε στην ΕΕ μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια.

📌📌  Να επιβραβεύσουμε το ΚΚΕ, που στάθηκε όρθιο, που δεν υποχώρησε στην πίεση το 2012 και το 2015, όταν το εμπόριο ελπίδας του Σύριζα, καλλιεργούσε αυταπάτες στο λαό για «αριστερή κυβέρνηση» η οποία τάχα θα εφάρμοζε φιλολαϊκή πολιτική στο έδαφος του καπιταλισμού. Ο καθένας σήμερα μπορεί να σκεφτεί τι θα είχε συμβεί, αν το ΚΚΕ τότε τα είχε διπλώσει, αν είχε μετατραπεί σε συνιστώσα μιας κυβέρνησης που τελικά έδωσε τα πάντα στο κεφάλαιο. Το λαϊκό κίνημα θα είχε αφοπλιστεί για πολύ μεγάλο διάστημα, θα είμασταν σε πολύ χειρότερη θέση…

📌📌 Πάνω απ’ όλα φίλες και φίλοι να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ που έναν αιώνα τώρα παλεύει ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, με τις αμέτρητες θυσίες τις δύσκολες εποχές του ΕΑΜ του ΔΣΕ, των αγώνων ενάντια στη χούντα του 67, των αγώνων της μεταπολίτευσης.

📌📌 Να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ, που αντέχει στην πίεση και προχωράει αλύγιστο, γιατί έχει ναθειές ρίζες στην εργατική τάξη, έχει παρακαταθήκη την τιμημένη ιστορία του έχει ανατρεπτικό, επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα και καθημερινή αγωνιστική δράση. Σ΄αυτή τη μάχη φίλες και φίλοι δεν επιτρέπεται να απέχει κανείς! Να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, της μετακίνησης, των δυσκολιών του καλοκαιριού, ώστε να μην εξασθενήσει το ΚΚΕ, να μη χαθεί καμιά ψήφος, να μη χαμηλώσει το μπόι του λαού, το μπόι του λαϊκού κινήματος την επόμενη μέρα.

📌📌  Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους, να αγωνιστούμε μαζί για να ενισχύσουμε το Κόμμα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, να οργανωθεί η αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, γιατί η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα του Σοσιαλισμού.

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019

Προεκλογική ΚΟ Καισαριανής Ιουν-2019

📌📌  Να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στη βουλή, που θα αντιπαλεύουν και θα αποκαλύπτουν τα αντιλαϊκά σχέδια! Να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων! Στα ψηφοδέλτιά μας: βρίσκονται αυτοί που αγωνίζονται κάθε μέρα και δεν εμφανίζονται μόνο προεκλογικά, αγωνιστές που είναι δίπλα σας καθημερινά είναι όλοι αυτοί, που παλεύουν με το λαό, για τον λαό.

📌📌 Ελάτε λοιπόν μαζί μας! Για να καταδικάσουμε αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια. Ελάτε μαζί μας για να χαλάσουμε με την κόκκινη ψήφο, τα μαύρα σχέδια του κεφαλαίου. Ελάτε μαζί μας για να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει! Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη στις 7 Ιούλη, για να βγει πολύ πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα! 📌📌

Καλή δύναμη σύντροφοι και φίλοι.

Η δύναμή σου την επόμενη μέρα