Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου (ΦΩΤΟ)

Σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθήνας βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός,  γίνεται υπό τους ήχους της μουσικής του μεγάλου συνθέτη.

Στην είσοδο της αίθουσας τελετών δεσπόζουν δεξιά και αριστερά, τα στεφάνια της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ.

MIKROUTYSIKOS

Η πολιτική κηδεία, η οποία θα είναι δημοσία δαπάνη, θα πραγματοποιηθεί στις 14.30.

Τους επικηδείους θα εκφωνήσουν  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αύριο η σορός του θα  αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Πίσω από τη σορό του αγαπημένου τους έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, μαζί με τα παιδιά τους Αλεξάνδρα και Στέργιο. 

Στο χώρο παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος ενώ νωρίτερα στο χώρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Επίσης, παραβρίσκεται ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Ήδη, συγγενείς, φίλοι του, σύντροφοί του, συνεργάτες του και απλός κόσμος, περνούν για να πουν το στερνό «αντίο» στον μουσικό δημιουργό.

Μεταξύ των πρώτων στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν ο ανιψιός του Στέργιος Μικρούτσικος, γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος Κιμούλης, το στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έφτασε στην αίθουσα των πολιτικών τελετών του Α’ νεκροταφείου, συντετριμμένος, ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

khdeia mikroutsikos1

Ήδη, συγγενείς, φίλοι του, σύντροφοί του, συνεργάτες του και απλός κόσμος, περνούν για να πουν το στερνό «αντίο» στον μουσικό δημιουργό. Από το πρωί, στο χώρο παραβρίσκεται ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

khdeia mikroutsikos2

Στεφάνια έχουν στείλει, μεταξύ άλλων, ο Μ. Θεοδωράκης, αναφέροντας: «Στον αγαπημένο φίλο και δημιουργό», η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης, αναγράφοντας: «Στον φίλο, αγωνιστή και συνοδοιπόρο». Στεφάνι έχει στείλει και η αγαπημένη του ομάδα, ο Παναθηναϊκός.

Από την Κύπρο, στεφάνια έχουν στείλει ο Αντρος Κυπριανού ΓΓ του ΑΚΕΛ, το ΚΣ της ΕΔΟΝ, καθώς και η οικογένεια Δ. Χριστόφια.

MIKROUTYSIKOS222

Επίσης στεφάνια απέστειλαν η οικογένεια Μητροπάνου και πολλές δισκογραφικές εταιρείες, ανάμεσά τους και η «Μίνος» με την οποία ο Θ. Μικρούτσικος είχε κάνει πολλές επιτυχίες. Στεφάνι έχει στείλει και η αγαπημένη του ομάδα, ο Παναθηναϊκός.

khdeia mikroutsikos3

Υπενθυμίζεται πως παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας στο λογαριασμό: GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 – Τράπεζα Πειραιώς.

khdeia mikroutsikos4

MIKROUTYSIKOS225 MIKROUTYSIKOS226 MIKROUTYSIKOS227