Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε στενό συντροφικό και οικογενειακό κύκλο έγινε η κηδεία της Γιάννας Τριακλινού

Σε στενό συντροφικό και οικογενειακό κύκλο, λόγω της πανδημίας έγινε το μεσημέρι η πολιτική κηδεία της Γιάννας Τρικαλινού.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα όπως και αντιπροσωπείες της ΚΟΑττικής με επικεφαλής τη Λουίζα Ράζου και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Χιόνη, η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΕ), η Αιμιλία Αγκαβανάκη εκ μέρους της ΟΓΕ, ο Ηλίας Σταμέλος πρ. δήμαρχος Καισαριανής κά.

Κηδεία Τρικαλινού Καισαριανή 17-Δεκ

Τον επικήδειο εκφώνησε  ο Δ. Γόντικας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μίλησαν επίσης
Ο Γ. Κατημερζής (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), …
«Το παράδειγμά σου, σ. Γιάννα, φωτίζει τους νέους αγωνιστές και αγωνίστριες.
Σήμερα μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές, αλλά ο αγώνας παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ»…
«Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησες χωρίς ψωμί, χωρίς νερό, σε πέτρες και αγκάθια για να μας φέρεις ψωμί, νερό και τριαντάφυλλα. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Το όνομά σου έχει γραφτεί με κόκκινα γράμματα στο πάνθεον των ηρώων του λαού μας»

Εκ μέρους της ΚΝΕ η Αφρ. Μπόμπολη και από την οικογένεια -πολύ συγκινητικά ο γιος της Χρήστος.
«Μάνα έζησες μια μεγάλη ζωή, όχι μόνο σε χρόνια, αλλά και σε γεγονότα, σε συναισθήματα, σε ηρωικές πράξεις. πάλεψες για τα ιδανικά σου, για τον λαό μας, χωρίς να λογαριάζεις κόστος», «Ευτύχησες να δεις τα τρία παιδιά σου να προκόβουν, να κάνουν οικογένειες. Χάρηκες τα πέντε σου εγγόνια και τα τρία δισέγγονα. Έτσι τα έφερε η ζωή, ο αγώνας που εμείς, τα παιδιά σου, πολλές φορές σε στερηθήκαμε. Ζήσαμε μήνες και χρόνια με το όνειρο της αγκαλιάς σου, ξέραμε όμως ότι αυτή μας περιμένει, ότι δεν θα αργήσει η στιγμή της αντάμωσης»

Κηδεία Γιάννας Τρικαλινού

Το φέρετρο -καλυμένο με την κόκκινη σημαία της ζωής της, που διαφυλάχτηκε ευλαβικά από την οργάνωση του Κόμματος, καλύφθηκε με λουλούδια και από πάνω ο Ριζοσπάστης -καθημερινός σύντροφός της “από πάντα”