Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σε τροχιά κλεισίματος το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»

Σε τροχιά κλεισίματος κλεισίματος του καθημερινού φύλλου η εφημερίδα Αυγή δεδομένης της αποτυχίας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Οι ολοκληρωμένες εθελουσίες έως τώρα είναι 11 και, όπως υπολογίζουν, θα φτάσουν περίπου τις 20.  

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που χρηματοδοτεί την προσπάθεια να προωθήσει ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων που προετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Ανησυχία για το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης της “Αυγής” εκφράζει ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα Νίκος Μορφονιός, ο οποίος όπως ενημερώνει, «14 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στην εθελουσία της εφημερίδας κάτω από την τρομοκρατία και τον φόβο για την απώλεια θέσεων εργασίας στο κλείσιμο των 70 χρόνων από τη γέννηση της».

Κληθείς να σχολιάσει τι συμβαίνει με την εφημερίδα Αυγή και αν θα κλείσει η καθημερινή έκδοση, ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι δεν πρέπει να κλείσει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέλιξη, για οικονομικούς λόγους προφανώς. Εξελίσσεται και περί αυτού πρόκειται, ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πολύ σημαντικές απολαβές και ελπίζω ότι για μια ακόμα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκιμαστεί διαχρονικά και επώδυνα οικονομικά, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν. Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνω ότι θα κλείσει το καθημερινό φύλλο. Δεν είμαι ούτε στο ΔΣ της Αυγής, ούτε ξέρω τα οικονομικά δεδομένα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το εγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τις εθελούσιες εξόδους».

Οπως γράφει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

«Με αιτιολογία μια αποτυχημένη εθελουσία έξοδο που «τρέχει» από την Κουμουνδούρου εδώ και δύο μήνες, ενεργοποιήθηκε μου λένε το σενάριο του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου, το οποίο με τη σειρά του ενεργοποίησε ένα νέο ρήγμα που είχε χθες ως αποτέλεσμα την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Αγγελου Τσέκερη.

Ο τελευταίος παραμένει στην «Αυγή», αλλά ως συντάκτης, ενώ οι εργαζόμενοι κινούνται σε σκληρή γραμμή για κινητοποιήσεις – σήμερα θα έχουν συνέλευση για τις αποφάσεις τους.

Οπως λένε γνώστες του παρασκηνίου, ελήφθησαν αποφάσεις από τον κομματικό μηχανισμό χωρίς να εκτιμηθούν οι συνέπειες, ενώ παραμένει θολό το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα κομματικά ΜΜΕ του, και ειδικά σε μια συγκυρία που φαντάζομαι κανένας δεν επιθυμεί να πάει σε συνέδριο και εκλογές με απεργίες και κινητοποιήσεις έξω από τα κομματικά γραφεία…».

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου

Μετάβαση στο περιεχόμενο