Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Σε φτώχεια και ανεργία θέλουν σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρύση Αυγή» – Δυναμικό συλλαλητήριο

«Στη ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουν σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρύση Αυγή», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Κερατσίνι στην πορεία σωματείων και φορέων γα τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

«Χρυσαυγίτες τσιράκια των αφεντικών θα σας τσακίσει η πάλη των λαών» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ανάλογα πανό είχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Κορυδαλλού.

FUSSAS2

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν από τον Άκη Αντωνίου, πρόεδρο του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας ο οποίος τόνισε πως «η σημερινή μας συγκέντρωση, όπως και όσες έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα, δεν είναι ένα μνημόσυνο, είναι ένα κάλεσμα από την πλευρά των οργανωμένων δυνάμεων του ταξικού κινήματος σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε» προσθέτοντας πως «δεν χωρά σε κανέναν μας ο εφησυχασμός από το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής».

FUSSAS3

«Στους εφοπλιστές κάνουν πλάτες της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες» και «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού», φώναζαν κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Σπύρος Χαλβατζής πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974.

Πηγή: 902.gr