Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το ΚΚ Ιταλίας σε εκλογική αναμέτρηση στη Ρώμη

Σημαντική αύξηση των δυνάμεων του Κομμουνιστικού Κόμματος (Partito Comunista) ανέδειξαν οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Lazio-1 της Ρώμης, που διεξήχθησαν την Κυριακή 1 Μάρτη.  

Ο υποψήφιος του ΚΚ Ιταλίας και γενικός γραμματέας του κόμματος Μάρκο Ρίτσο κατέλαβε την 4η θέση λαμβάνοντας ποσοστό 2,62%, επτά φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2018 (0,37%). Σε απόλυτους αριθμούς το ΚΚ Ιταλίας σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των ψηφοφόρων του, κάτι που αποτελεί επίτευγμα λαμβάνοντας υπ’ όψη τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων και τη χαμηλή συμμετοχή (μόλις 17,7%) στις εκλογές. 

Οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν προκειμένου να αναδειχθεί ο βουλευτής που θα πάρει τη θέση του Πάολο Τζεντιλόνι στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι ο Τζεντιλόνι παραιτήθηκε από βουλευτής προκειμένου να αναλάβει χρέη επιτρόπου οικονομικών της Κομισιόν.

Νικητής της εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργός οικονομικών Πάολο Γκουαλτιέρι με 62,24% ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι υποψήφιοι του ακροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» και του «Κινήματος των 5 Αστέρων» αντίστοιχα. 

Πηγή: idcommunism.com