Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Υπό παρακολούθηση οι Γ. Κύρτσος και Τ. Τέλλογλου αναφέρει το EURACTIV

Υπό παρακολούθηση ήταν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου γράφει η ιστοσελίδα EURACTIV σε ένα δημοσίευμα που φέρει την ένδειξη «αποκλειστικό». 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν στην EURACTIV ότι ομάδα της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote» και πως «η EURACTIV έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενη την “εθνική ασφάλεια”».

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα πως «η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου ελέγχου» και ότι «ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος».

Η EURACTIV αναφέρει ακόμα πως «αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο. Η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη. Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε. Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο ελέγχου».

Άλλο ένα δημοσίευμα έρχεται να ενισχύσει το συμπέρασμα πως δεν εξαιρείται κανείς από το βούρκο των παρακολουθήσεων και του νομοθετικού πλαισίου που υπηρετεί αυτό το δόγμα με ευθύνη όλων των  κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων που σε εθνικό κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισαν νομοθετήματα θωράκισης και ενίσχυσης του πλαισίου των υποκλοπών.

902.gr / Euractiv

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα