Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σκοπιμότητες (Με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα)

Γράφει η Μαρία Φίλη //

Η εξαγγελία της παροχής της αποκληθείσας 13ης σύνταξης από τον πρωθυπουργεύοντα στους συνταξιούχους προφανώς υποκρύπτει σκοπιμότητες, όπως να αλλάξει το κλίμα δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος, να σταματήσει η κατρακύλα του Σύριζα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις να συγκρατηθούν οι διαθέσεις των βουλευτών του και να παραμείνουν στο μαντρί, και σε κάθε περίπτωση οι παροχές αποτελούν χρήματα που τα έχει αρπάξει από τους ίδιους, ψίχουλα από τα αχρεωστήτως καταβληθέντα και αρπαχθέντα των συνταξιούχων.

Φυσικά και πάλι εδώ ψεύδεται η κυβέρνηση γιατι σε καμιά περίπτωση δεν είναι 13η σύνταξη αφού δεν θα ξαναδοθεί σίγουρα και θα υπάρξει και διαβάθμιση από τα ψηλά στα χαμηλά. Η “γενναιοδωρία” της κυβέρνησης όμως συνδέεται άμεσα και με την αποδοχή συμφωνίας με τους δανειστές για πλεονάσματα στο 3.5 % και πλέον εφόρου ζωής που συνεπάγεται και την λήψη συνεχών μέτρων φοροεισπρακτικών και αδιάκοπων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς με απόλυτη εξαθλίωση και φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Δίνει κάτι για να δικαιολογήσει τα μετέπειτα αίσχη.

Οι άλλοι,πάλι η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ και Σία και τα φερέφωνά τους στα βοθροκάναλα τρις χειρότεροι και αυτοί, τους κατηγορούν γιατί βάζουν σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση, εξαγριώνουν δήθεν τον Σοϊμπλε και τους δανειστές με τις επιπολαιότητες τους και θα χρε0κοπήσουν την χώρα. Όπως αποκαλύφθηκε δε δεν ήταν τόσο θαρραλέα  η ενέργεια του πρωθυπουργού (όπως διαφημίζουν οι Συριζαίοι ) διότι προβλέπεται ούτως ή άλλως μέσα στη συμφωνία με τους δανειστές η διάθεση μέρους εκ του πλεονάσματος στους φτωχούς διαφορετικά πηγαίνει στο χρέος.

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη δηλαδή.

Τέλος πάντων, ο κοσμάκης που στην πλάτη του παίζουν σκληρό πόκερ οι εθνοπατέρες καλώς να πάρει το βοήθημα -αν το πάρει τελικά – γιατί ως γνωστόν ούτε να περάσει τα Χριστούγεννα θα είχε.