Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Σμύρνη: Εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στην θάλασσα!!!» 

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Αποκαλυπτικό, Ξεδιάντροπο, Ανατριχιαστικό! Επαναλαμβάνω: « Σμύρνη: Εσύ που ρίχνεις τους Γκιαούρηδες στην θάλασσα!!!».

-Μια καραμπινάτη, κυνική προκλητική και χυδαία ΟΜΟΛΟΓΙΑ εθνικής γενοκτονίας.

-Από τα χείλη Ποιού; Ενός αρχηγού Κράτους που θέλει να εμφανίζεται πολιτισμένος και ειρηνικός, έστω κι αν αυτή η ομιλία(ΟΜΟΛΟΓΙΑ) έγινε σε προεκλογική περίοδο. .

Είναι αίσχος! Είναι ντροπή! Είναι απαράδεκτο χαμηλό επίπεδο έκφρασης, ανεπίτρεπτο ύφος και ήθος που σε κάνει όχι μόνο να λυπάσαι αλλά και να ξερνοβολάς.

-Έτσι είναι σαν να λέει ένα εύγε, ένα έπαινο, μια προτροπή, ένα μπράβο στην Σμύρνη που έριξε στην θάλασσα, έπνιξε-δηλαδή- και σκότωσε εν ψυχρώ- ένα αθώο Λαό που κτήμα του ήταν η ίδια η Σμύρνη.

(Ξανακάντε το, αν χρειαστεί). Αυτός που θα το τολμήσει θα φύγει με φέρετρο….

………………..

Μια τεράστια έκταση η γύρω περιοχή που κατοικείται χιλιετίες από Ελληνικό πληθυσμό με Ελληνική Πίστη και Συνείδηση.

Κορδελιό-Μπουρνόβα- Βουρλά-Τσεσμές-Αλατσιατανή-Μουδιανά-Έφεσος-Πέργαμος, και πιο βόρεια Αϊβαλί (Κυδωνίες)-Δαρδανέλια-Μάδυτος-Καλλίπολη-Νικομήδεια και άλλες πολλές πόλεις και χωριά, πόλεις κυριαρχούμενες από το Ελληνικό στοιχείο.

– Και όσο για την ίδια την Σμύρνη , η διεθνιστική και κοσμοπολίτικη λάμψη της ωφείλεται εν πολλείς στην δημιουργικότητα , την εργατικότητα, την παράδοση και το αστείρευτο δαιμόνιο του Ελληνικού πνεύματος.

-Λαός προικισμένος και προοδευτικός, όχι γκιαούρηδες.

Όλες οι υψηλές θέσεις, σχεδόν όλος ο πλούτος ανήκε στους Έλληνες, ενώ αντίστοιχα οι Τούρκοι ήτανε δούλοι, φύλακες, επιστάτες στα υποστατικά και τα κτήματα τους.

( Ματωμένα Χώματα-Διδώ Σωτηρίου, Λωξάντρα-Μ. Ιορδανίδου, Αιολική Γη – Η. Βενέζης, και άλλα πολλά βιβλία και πρέπει ακόμη να αναφέρουμε- για όσους δεν το ξέρουν, ότι τα σπουδαιότερα κτίσματα και κτίρια (Τοπ Καπι κλπ) κτίστηκαν από Μαδύτιους εργολάβους και μαστόρους στην Κωνσταντινούπολη

– την οποία τώρα ονομάζουν « Ισταμπούλ» που θα πει «στην πόλη».

-Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, ούτε και επαναλαμβάνεται έστω κι αν πέρασαν τόσα χρόνια. Η αλήθεια είναι μία, προς γνώση και συμμόρφωση!!!