Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σε θανατηφόρο τροχαίο με εμπλοκή ΙΧ της Βουλής – Προσπάθεια συγκάλυψης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η στάση της αστυνομίας σε τροχαίο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής με εμπλοκή αυτοκινήτου της Βουλής προκαλεί πολλά ερωτήματα. Αστυνομικός απειλεί και απομακρύνει αυτόπτη μάρτυρα που υποδεικνύει την ευθύνη του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που χτύπησε θανάσιμα 23χρονο μοτοσικλετιστή.

Συγκεκριμένα, υπηρεσιακό όχημα, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, παραβιάζοντας προτεραιότητα, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, κατέληξε, και όπως μεταδίδειο Kontra, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του… Ο δε οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου διέφυγε ανενόχλητος…  [Μεταγενέστερη προσθήκη: Πληροφορίες μας από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε αναφέρουν ότι η κατάσταση του 23χρονου θύματος είναι μη αναστρέψιμη (εγκεφαλικά νεκρός)].

Τα πολύ σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται πουθενά στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ η συμπεριφορά του αρχιφύλακα της τροχαίας δείχνει βιασύνη και απόπειρα συγκάλυψης με το να διωχθεί αυτόπτης μάρτυρας. Συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ο οδηγός; Εχουν περάσει δύο ημέρες από το μοιραίο συμβάν και δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

«έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής που ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο αρχιφύλακας της τροχαίας του φωνάζει «τι “το παιδί, το παιδί”, εσύ γιατί δε φοράς το κράνος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα», όπως ακούγεται στο βίντεο, περί το 1’30”

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής