Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σοβιετία… Θα σέβεστε…

«Χιλιάδες τα θύματα από τον νόμο Κατρούγκαλου – Σοβιετία… με 121 ευρώ σύνταξη» γράφει το «Πρώτο Θέμα» στον κεντρικό του τίτλο της πρώτης σελίδας του κυριακάτικου φύλου, για να περιγράψει τις θανατερές περικοπές σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων από την κυβέρνηση. Δε χάνει ευκαιρία το «Πρώτο Θέμα» για να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό ταυτίζοντάς τον με τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η βαρβαρότητα που ζούμε, είναι λέει περίπου… «σοσιαλισμός ». Τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζομένων, που είχαν κατακτήσει και τώρα ξηλώνονται ως «εμπόδιο» και «κόστος», για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία που βυθίστηκε στην κρίση, είναι λέει η τελευταία… σοβιετία. Και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η νέα σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ , υπηρετώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι λέει …«μπολσεβικισμός».

Ολοι όσοι επικαλούνται τη «Σοβιετία» ξεχνούν ότι η Σοβιετία – την οποία έφτιαξαν εργάτες με την επανάστασή τους – απελευθέρωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή και την ανάπτυξη των επιστημών, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Eτσι, όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία.

Στη Σοβιετία:

  • Όλοι είχαν δουλειά. Η ανεργία ήταν άγνωστη λέξη
  • Η ασφάλιση, η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν αποκλειστική υποχρέωση του κράτους, χωρίς δαπάνη των εργαζομένων. Από τη δεκαετία του 1920 στη Σοβιετική Ενωση τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης διαμορφώνονταν στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 έτη για τις γυναίκες.
  • Ενα από τα λαμπρότερα επιτεύγματα ήταν το σύστημα Υγείας, αναγνωρισμένο, απ’ όλους
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, με περιεχόμενο τέτοιο που να υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινωνία
  • Το παιδί και οι αναγκες του ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της λαϊκής εξουσίας
  • Άλματα στην επιστήμη και στην τεχνολογία στην υπηρεσία του λαού
  • Η κατοικία ήταν λαϊκό δικαίωμα. Δεν υπήρχαν άστεγοι
  • Οι διακοπές για όλους (εργαζόμενους – συνταξιούχους) ήταν δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όλοι οι πολίτες απολάμβαναν τις διακοπές σε παραθριστικά κέντρα. Τα εργατικά σωματεία εξασφάλιζαν τις καλύτερες τουριστικές περιοχές για τους εργαζόμενους και κατασκεύαζαν τουριστικές υποδομές τέτοιες που για τους εργαζόμενους της Δύσης ήταν άπιαστο όνειρο.
  • Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η ΕΣΣΔ βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα των χωρών του κόσμου με την καλύτερη διατροφή

Αυτή η Σοβιετία τι σχέση μπορεί να έχει με την ταξική πολιτική που με συνέπεια υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του κεφαλαίου;

Με αυτή τη Σοβιετία, καμία σχέση η Ελλάδα των ανέργων, της φτώχειας, των συσσιτίων και της μετανάστευσης.

Με αυτή τη Σοβιετία δεν έχουν (ούτε είχαν ποτέ) σχέση οι Πολάκηδες, που ξεπέρασαν τους προκατόχους τους σε πάθος και έργα σε βάρος του λαού