Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σουηδία: κλείνουν το χειρουργείο παίδων για να αντιμετωπίσουν τον Covid-19

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα Α.Ε, το μεγαλύτερο της Σουηδίας αναστέλλει όλες τις εγχειρήσεις παιδιών με απόφαση της διοίκησης του, γράφει η Σουηδική εφημερίδα DN.

Όλο το προσωπικό των 120 νοσηλευτών και γιατρών μεταφέρεται στην πτέρυγα της αντιμετώπισης αρρώστων από Covid-19.

Έτσι εγκληματούν ενάντια στην υγεία ακόμη και των μικρών παιδιών. Να υπενθυμίσουμε πως η Σουηδία μαζί με την Ελλάδα ήταν οι χώρες που είχαν τις λιγότερες ΜΕΘ στην Ευρώπη, γύρω στις 500 όταν ξέσπασε η πανδημία.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή στην Στοκχόλμη είναι κρίσιμη με τις ΜΕΘ να έχουν πληρότητα 99% με περίπου 7000 κρούσματα την ημέρα, 320 χιλιάδες συνολικά και 7500 θανάτους. Εκφράζονται σκέψεις ακόμη και για αναζήτηση βοήθειας από την γειτονική Φινλανδία.

Κατά την γνωστή τακτική των αστικών κυβερνήσεων της Ευρώπης αντί να εξοπλίσουν τα Νοσοκομεία, να επιτάξουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και να κάνουν μαζικές προσλήψεις, μεταφέρουν το προσωπικό από τμήμα σε τμήμα και από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, την στιγμή που το υπάρχον προσωπικό έχει γονατίσει από τις διπλές βάρδιες και τις υπερωρίες. Φτάνουν στο σημείο να στρέφονται και σε ξένες χώρες για βοήθεια αρκεί να αποφύγουν την θωράκιση του συστήματος Υγείας.

Η Υγεία μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου με καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς ακόμη και όταν πρόκειται για μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη από εγχείρηση.

Είναι αποτέλεσμα της επιταγής των μεγάλων Ομίλων για ενίσχυση της κερδοφορίας τους και για να αντέξουν τον σκληρό διεθνή και ντόπιο ανταγωνισμό και απευθύνεται σε πρόθυμο πολιτικό προσωπικό να την εφαρμόσει με όλους τους τρόπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες για την ζωή μας.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;