Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σουηδία: Νόμιμοι καταδότες

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

— FRA: Στρατιωτική Υπηρεσία παρακολούθησης ‘επικοινωνιών’.

Πριν 2 χρόνια ψηφίστηκε από την εδώ Βουλή το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και υπέρ της σταθεροποίησης της Δημοκρατίας. Βέβαια αυτό δεν γλύτωσε την Σουηδία από το χτύπημα τζιχαντιστών στο κέντρο της Στοκχόλμης αφού μονίμως ψάχνουν σε λάθος κατεύθυνση. Δηλαδή προς τα αριστερά.

Μεταξύ των άλλων προβλέπει το Σχέδιο ότι πέραν του εθνικού συντονιστή, ο κάθε Δήμος θα έχει πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.

Το δέχτηκαν όλοι στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Νομαρχιών χωρίς να αναρωτηθούν τι σημαίνει για την καθημερινότητα. Τι θα κάνει αυτός ο τοπικός συντονιστής;

Θα συγκεντρώνει τις πληροφορίες που οι περισσότερες θα’πρεπε να’ναι προσωπικά απόρρητα από τον δάσκαλο, τον καθηγητή και τον κοινωνικό λειτουργό για το τι λέει και συζητάει η νεολαία και ο κόσμος για την ‘βίαια’ τρομοκρατία ακόμη και στα τηλέφωνα.

Χαφιέδες θεσμοθετημένους επομένως!

Οι πληροφορίες μέσω της τοπικής αστυνομίας θα φτάνουν στην FRA στο υπουργείο Άμυνας, στην ΕΥΠ και στο αντίστοιχο τμήμα της Ασφάλειας για την τρομοκρατία

Ποιοί είναι οι τρομοκράτες που ετοιμάζουν βιαιότητες και χρήζουν παρακολούθησης;

Είναι περισσότεροι από ότι νομίζουμε, White power, συμπαθούντες τζιχαντιστών, αριστερές επαναστατικές οργανώσεις φυσικά όπως και διάφοροι ακτιβιστές. Μέχρι και η Green Peace γράφει το επίσημο κυβερνητικό ραπόρτο μπορεί να γίνει φορέας βίαιας τρομοκρατικής ενέργειας .

Τρομοκρατική ενέργεια, άσχετα αν διαφωνεί κανείς με την ενέργεια, υπολογίζεται πχ και το να ρίξεις σπρέι στην γούνα κάποιας μεγαλοκυρίας ή αν οργανώσεις ‘βίαιες’ ενέργειες διαμαρτυρίας ενάντια στο κυνήγι φάλαινας.

Άρα βλέπουν παντού τρομοκράτες και απειλές για την δημοκρατία της εξουσίας τους και τρομοκρατούν και τα μυαλά των ανθρώπων.

Προστασία της ‘δημοκρατίας’με αντιδημοκρατικά μέτρα επομένως.

Έτσι μ’ αυτά τα μυαλά και μέσα στο πνεύμα της ευρωπαϊκής ανιστόρητης εξίσωσης φασιστών και κομμουνιστών σαν εχθρών της δημοκρατίας αλλά και της Σουηδικής νοοτροπίας ότι «το κράτος θέλει πάντα το καλό μας» φτάσαμε στην πρακτική εφαρμογή.

Ο τοπικός συντονιστής του Δήμου Borås, στην νοτιοδυτική Σουηδία αποφάσισε να προτείνει την απαγόρευση άδειας παραχώρησης δημοτικής αίθουσας συνεδρίασης σε μια Σουηδική κομμουνιστική οργάνωση. Ο λόγος είναι ότι έχει στο καταστατικό της την “βίαιη” αντίσταση αν απειληθεί η επανάσταση!

Η δημοτική επιτροπή παραχώρησης αιθουσών το δέχτηκε και το ενέκρινε και θα τρέχουν τώρα στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγών. Έτσι και στο “πρότυπο” και στο «μοντέλο» κατά άλλους, άρχισε να μαδάει και η έννοια της Δημοκρατίας στο όνομα της προστασίας από τους τρομοκράτες.

Α, ναι. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι μια κυρία γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του Ευρωαριστερού κόμματος της Σουηδίας!

Θαυμάστε την συνεργασία του οπορτουνισμού με το σύστημα στο μεγαλείο του!

Αυτά εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η Σουηδία είναι όπως πάντα στην πρωτοπορία. Μοιραία θα χτυπήσουν και την δική μας πόρτα.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.