Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σούδα: Έφτασε το «USS Harry S. Truman» – Στις 7 μ.μ. κινητοποίηση του ΚΚΕ

Στη Σούδα έφτασε το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», και η αρμάδα που το συνοδεύει, το οποίο θα παραμείνει επ’ αόριστον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οξύνοντας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Θυμίζουμε ότι στο Μαράθι βρίσκεται η μόνη προβλήτα (Κ-14) όπου μπορεί να δέσει και να ανεφοδιαστεί αεροπλανοφόρο σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χώρια τις αυξημένες δυνατότητες για ταυτόχρονο ελλιμενισμό εκεί και άλλων πλοίων των Αμερικανών.

Αλλά και όταν φύγει το αεροπλανοφόρο για να επιχειρήσει στην ανοιχτή θάλασσα, το αεροπορικό σκέλος της βάσης θα αναλάβει τον φόρτο τού από αέρος ανεφοδιασμού του, καθώς και τον ανεφοδιασμό εν πλω από βοηθητικά πλοία του αμερικανικού Ναυτικού, όπως το «USNS Supply», που κι αυτό είχε δέσει χτες στη Σούδα, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα συνοδεύει και υποστηρίζει το αεροπλανοφόρο στον πλου του από Ιταλία μέχρι Κρήτη.

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!»

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Καλεί τον χανιώτικο λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν», ο οποίος τονίζεται ότι «αποτελεί άλλη μια απόδειξη για την αναβάθμιση της βάσης και τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά την κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ».

Και καλεί τον χανιώτικο λαό να απαιτήσει:

  • Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
  • Οχι στη μετατροπή της Σούδας σε πολεμικό στόχο, ούτε σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμό των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

902.gr

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο