Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ – Πρόεδρος ΣΦΕΑ: Το Πολυτεχνείο έδειξε ότι όλα είναι εφικτά όταν ο λαός και η νεολαία ξεπερνούν τον φόβο (AUDIO)

Για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τη στρατιωτική δικτατορία και την αντιδικτατορική πάλη του λαού μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 το βράδυ του Σαββάτου στο ραδιόφωνο «Αθήνα 98,4 FM».

Τόνισε πως, από την πρώτη μέρα της δικτατορίας άρχισε η αντίσταση, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, στις εξορίας και τις φυλακίσεις. Το Πολυτεχνείο έδειξε ότι όλα είναι εφικτά όταν ο λαός και η νεολαία ξεπερνούν το φόβο και την ηττοπάθεια. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ πάλευε για την ανατροπή της Χούντας αλλά έδινε ένα αγώνα για βαθύτερες αλλαγές.

Υπογράμμισε ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά και επίκαιρα αναφερόμενος στο σύνθημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία – έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Θυμίζουμε ότι ο Σπ. Χαλβατζής σε παλιότερη (Νοε-18) συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Prisma» της Πρέβεζας. είχε επισημάνει πως το Πολυτεχνείο «δεν ήταν ένα ξαφνικό, ένα τυχαίο ή ένα αυθόρμητο γεγονός, ήταν αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης αντιδικτατορικών δυνάμεων» και επίσης αναφέρθηκε στη δράση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της χούντας, στις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους, στην αντιδικτατορική δράση που οικοδομήθηκε «πετραδάκι-πετραδάκι», σημειώνοντας πως όλα αυτά «ωρίμασαν τα πράγματα» για να φτάσουμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ – Συνεχίζεται ηλεκτρονικά η συλλογή υπογραφών – Χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα

Επειδή η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της συλλογής των υπογραφών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λειτουργεί η ιστοσελίδα www.polytechneio2020.gr στην οποία μπορεί να συνεχιστεί με πιο άμεσο και σύντομο τρόπο η καταδίκη της κυβέρνησης και η απαίτηση να αποσύρει έστω και τώρα αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού απόφαση.