Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπύρος Τζόκας: Να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη, να μην σβήσει, να δυναμώσει, να γίνει φωτιά

Τη στήριξή του στο ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές εκφράζει ο Σπύρος Τζόκας, Πανεπιστημιακός – Συγγραφέας, υποψήφιος με το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές, καθώς ετοιμάζονται νέα δεινά για τον εργαζόμενο λαό, όπως μαζική έφοδος των funds και των τραπεζών στα σπίτια του λαού, νέος κύκλος φοροληστείας, νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση και δεν πρέπει να την πληρώσουν ξανά η εργατική τάξη και οι φτωχοί επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου. Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πολύ μαζικών νεανικών κινητοποιήσεων των ημερών μας. Δυναμώνει τη φωνή των νέων και μέσα στη βουλή, είναι ψήφος ασυμβίβαστη με την υποταγή και τον αντιλαϊκό μονόδρομο που καλλιεργεί αυτό το σύστημα, είναι ψήφος τιμωρίας απέναντι σε όλους αυτούς που προετοίμασαν το έγκλημα στα Τέμπη, αποκάλυψης της αλήθειας απέναντι στα «πολλά Τέμπη» που μας απειλούν. Το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε «άλμα» στις 9 Ιουνίου, στις εκλογές αυτές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός…

Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του. Η αντιλαϊκή σταθερότητα για την οποία μιλάνε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος που φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στη ζωή του λαού και της νεολαίας. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν έως και 13 ώρες δουλειά με Ευρωπαϊκή Οδηγία, οι βιοπαλαιστές αγρότες που βιώνουν το τρελό κόστος παραγωγής την ίδια ώρα που τους περικόπτονται και οι τελευταίες ενισχύσεις λόγω της ΚΑΠ, οι αυτοαπασχολούμενοι που βιώνουν τη δραματική αύξηση της φορολογίας πρέπει να αξιοποιήσουν την ψήφο τους ως «βόλι» και τιμωρία της ΕΕ, που όλα τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν.

Είναι η μοναδική ψήφος που υπερασπίζει τη ζωή και τις ανάγκες μας και αντιπαλεύει τα κέρδη των ομίλων. Αντίθετα με τα υπόλοιπα κόμματα που προσκυνούν τις επιταγές της Ε.Ε, συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές της, συμφωνούν με τις δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει υπερμνημόνιο για τον λαό μας. Συμφωνούν στην περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέχονται τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, συμφωνούν στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας και υπέρ των μεγάλων εταιρειών εξορύξεων. Είναι αυτοί που ψηφίζουν και συνδιαμορφώνουν με μεγάλες πλειοψηφίες τις αντιλαϊκές πολιτικές. το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τα ίδια με τη ΝΔ κατά 94%, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια με τη ΝΔ κατά 75% και ο Βελόπουλος κατά 55%.

Οι αντιλαϊκές αυτές πολιτικές θα είναι μπροστά μας και την ερχόμενη Δευτέρα, όταν τα προεκλογικά «φώτα» θα έχουν σβήσει και αυτοί που σήμερα παριστάνουν ότι συγκρούονται, θα επιστρέψουν στο να ψηφίζουν «μονιασμένοι» όλες τις Οδηγίες της ΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό που χρειάζεται να έχει τότε ο λαός μας είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στήριγμα στον αγώνα του.

Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν! Στήριξη στο ΚΚΕ που ξεσκεπάζει, αποκαλύπτει και καταψηφίζει όλα αυτά τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν κάνει χειρότερη τη ζωή μας, γιατί το ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Δυνατό ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής.

«…Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές μου παλάμες». Αυτός ο στίχος του Μανόλη Αναγνωστάκη, μελοποιημένος από τον Μίκη Θεοδωράκη, είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη, να μην σβήσει, να δυναμώσει, να γίνει φωτιά».

Μοιραστείτε το: