Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σπύρος Χαλβατζής: Η ΕΑΜική Αντίσταση και η εποποιΐα του ΔΣΕ, αποτελούν τα νάματα να αντλεί διδάγματα ο εργαζόμενος λαός

Χαιρετισμός Σπύρου Χαλβατζή Προέδρου του ΣΦΕΑ-Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, στο 15ο Συνέδριο ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ:

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σύντροφοι

Ο ΣΦΕΑ ευχαριστεί για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στο 15ο Συνέδριό σας. Θεωρούμε ότι η συνέχεια των αγώνων της αντίστασης έχει μεγάλη ιδεολογική, πολιτική και διαχρονική αξία. Η αντίσταση, η πάλη ενάντια σε όποια μορφή αστικής εξουσίας. Είτε αυτή είναι κοινοβουλευτική. Είτε εκφράζεται με δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης. Είτε αφορά επίθεση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εναντίον της πατρίδας, είναι κύριο καθήκον του λαού.

Η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, καθώς και η τρίχρονη εποποιΐα του ΔΣΕ, αποτελούν τα νάματα, μέσα από τα οποία μπορεί και πρέπει όχι μόνον οι νεώτεροι αγωνιστές, αλλά διαχρονικά, να αντλεί διδάγματα ο εργαζόμενος λαός.

Τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι συνταξιούχοι από την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ, απασχολούν ιδιαίτερα τους αγωνιστές του ΣΦΕΑ.

Η νέα στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που υπόγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, συμφωνία που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συμφωνία που επεκτείνει, εκσυγχρονίζει και δημιουργεί νέες βάσεις, καταδικάζεται από τον ΣΦΕΑ, τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές.

Καταδικάσαμε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο της ΕΕ που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Οπως επίσης και τη δράση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή που δημιουργούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που πνίγουν εκατοντάδες στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

Με αφορμή την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973. -Καταγγέλλουμε τη νέα Ελληνοαμερικάνική συμφωνία για τις βάσεις. -Απαιτούμε το κλείσιμο των Αμερικάνικών βάσεων. -Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών και στρατιωτικών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. -Την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.