Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σπ. Χαχλβατζής: Η ιστορία είναι βαμμένη με το αίμα των λαών, με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές

«Η ΕΕ εδώ και χρόνια κάνει μια συστηματική προσπάθεια να ξαναγράψει την ιστορία, όμως μια ιστορία βαμμένη με το αίμα των λαών με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές δεν μπορεί να γραφεί με το μελάνι των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αlpha Radio» Καβάλας το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου, σχολιάζοντας τη συζήτηση για τις αντικομμουνιστικές φιέστες.

Πρόσθεσε ότι «η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό είναι κεντρική επιλογή της ΕΕ και το συνέδριο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα αντικομμουνιστικά μέτρα που εντείνονται σε πολλές χώρες είναι μία συγκεκριμένη πρακτική που αναπτύσσεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια αθώωσης του ναζισμού και του φασισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάφορες χώρες δίνονται συντάξεις και τιμώνται οι συνεργάτες των ναζί».

«Στη χώρα μας», συνέχισε, «όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, χειροκροτούν την ΕΕ και υποστηρίζουν ότι η ΕΕ είναι η ένωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης. Αυτό όμως που γίνεται στην Εσθονία γίνεται με την πλήρη κάλυψη της ΕΕ. Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί πέρυσι συμμετείχε σε ανάλογη εκδήλωση και με τη στάση της αθωώνει την ΕΕ που έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό».