Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο δολοφόνος του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα

Στις 25 Νοεμβρίου, στη Λευκίμμη, τοπικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε (ομολόγησε) τον 63χρονο Αλβανό εργάτη Petrit Zifle. Ο άτυχος εργάτης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/11), από διερχόμενο σε χαντάκι στην περιοχή  Δραγωτινών της Κέρκυρας, όπου τον είχε πετάξει ο δράστης. Ο 63χρονος είχε φύγει το πρωί της Κυριακής από το σπίτι του και δεν επέστρεψε, ενώ οι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνιση του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συμφωνα με καταγγελία της «Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη» πρόκειται για φασιστικού τύπου δολοφονία. Η πρωτοβουλία αναφέρει στην καταγγελία της:

«το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα, ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό, και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής

Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Από ό,τι μάθαμε από δικές μας πηγές ο δράστης στις τελευταίες εκλογές ήταν επόπτης εκ μέρους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.