Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στα «κάγκελα» Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τα μέτρα στα γήπεδα

Στα «κάγκελα» Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε 1.000 άτομα ανά αγώνα, προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωνε πως στα γήπεδα «η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα»!

Η μεν ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί ότι κυβέρνηση και επιτροπή επιστημόνων «έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης». Χαρακτηρίζει επίσης τα μέτρα ως «ΛΟΥΚΕΤΟ»

Οι δε «πράσινοι» καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των σημερινών ανακοινώσεων, κάνοντας λόγο για «μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου» και «περιθωριοποίηση των φιλάθλων».

«Ασφαλώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, πλην όμως είναι απολύτως ακατανόητο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο τη στιγμή που σε άλλα δημόσια θεάματα, εκδηλώσεις όπως και μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (νωπές είναι οι μνήμες του συνωστισμού σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ), δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης.

Φυσικά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ορθώς παραμένουν σε σχετικά εύρυθμη λειτουργία χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι, κλπ. Στον αντίποδα ουδείς δύναται να κατανοήσει πώς την ίδια στιγμή τα ανοιχτά γήπεδα οδηγούνται στο κλείσιμο, τη στιγμή που θαμώνες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης δεν φορούν καν προστατευτική μάσκα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και καλεί την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τα μέτρα.

Και η διοργανώτρια αρχή Super League ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης με μοναδικό θέμα: «Θέση της Super League σε σχέση με τα νέα μέτρα περί περιορισμού προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα».

Η αντίδραση των ΠΑΕ προέρχεται από την απώλεια εσόδων από τα «διαρκείας» τα οποία έχουν προπωλήσει (και θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα) αλλά και τα έσοδα της «ημέρας αγώνα» (εισιτήρια κλπ).

Ειδικά για τις μεγάλες ΠΑΕ τα εισιτήρια δεν είναι η μοναδική πηγή εσόδων, ούτε η κύρια, δεδομένων των τηλεοπτικών και διαφημιστικών συμβολαίων τα οποία τους αποφέρουν σημαντικά μεγάλα ποσά.

Σε καμία περίπτωση το θέατρο, με μόνη πηγή το εισιτήριο, δεν μπορεί να εξισωθεί με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων