Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα «χαρακώματα» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις και καταγγελίες

Συνεχίζεται αμείωτη η κόντρα των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, με εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις, καταγγελίες για «στημένο πρωτάθλημα», προσωπικές αναφορές, κατηγορίες για «ρατσισμό» και πολλά άλλα.

Μετά τον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «στημένο πρωτάθλημα» που «δεν μπορεί να συνεχιστεί», κάνοντας προσωπική αναφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη χαρακτηρίζοντας ως «Ρώσο» που «αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού».

«Ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες έχει καταγγείλει με ονόματα και στοιχεία το σύστημα που «σκοτώνει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, FIFA, UEFA και Πολιτεία είναι προ των ευθυνών τους. Ή θα τηρήσετε τη νομιμότητα και θα σώσετε το ποδόσφαιρο, ή θα συνεχίσετε να επιτρέπετε σε έναν Ρώσο να αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού καταστρέφοντάς το, αγοράζοντας ομάδες με μπροστινό τον ανιψιό του, προσλαμβάνοντας παιδιά και συζύγους δικαστών και διαιτητών, καθώς και αλλοιώνοντας υπέρ του αποτελέσματα ακόμη και με τεχνικές βλάβες του VAR. Ως εδώ! Πάρτε μέτρα άμεσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση, με μια εξίσου σκληρή ανακοίνωση όπου αναφέρεται στις δικαστικές εκκρεμότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ χαρακτηρίζει «μνημείο ντροπής» την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προβάλλει βάναυσα εκατομμύρια έλληνες του Πόντου.

«Ο γηγενής υπόδικος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Βαγγέλης Μαρινάκης – κατηγορούμενος για τον μισό ποινικό κώδικα- ως είθισται βλέπει τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη ακόμη και στον ύπνο του […] Η ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βουλιάζουν στον βούρκο της απομόνωσης. Δεν θα τους σώσουμε από αυτόν τον πνιγμό, ακολουθώντας το ύφος και τη λογική τους να σπείρουν μίσος παντού, για να έχουν έτοιμη τη δικαιολογία για τον τρίτο χρόνο χωρίς τίτλο. Υ.Γ. Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μνημείο ντροπής για τους εκατομμύρια Έλληνες Ποντίους προσβάλλοντάς τους βάναυσα με την σκοπίμως απαξιωτική χρήση του όρου “Ρώσου”», σημειώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος Μαρινάκη-Σαββίδη, που γίνεται μέσω των ΠΑΕ τις οποίες ελέγχουν, δείχνει να αναζωπυρώνεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την περίφημη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στελεχών της UEFA/FIFA με τους μεγαλομετόχους των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο