Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στημένη, αντεπαναστατική ενέργεια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ | Κίνημα San Isidro | Video

Ποιος είναι πίσω από την αντι-κουβανική παράσταση στο San Isidro (Σαν Ισίδορο);

Η καθημερινή ζωή του San Isidro, στην Παλιά Αβάνα, έχει αλλάξει από μια ομάδα ανθρώπων -14 συνολικά, 4 από αυτούς ανήκουν στο λεγόμενο Κίνημα San Isidro (Κίνημα του Σαν Ισίδορο) – που έχουν γίνει κέντρο μιας νέας αντεπαναστατικής εκπομπής, που χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η γειτονιά του San Isidro στην Παλιά Αβάνα έγινε «ζώνη ανοχής». Μια γειτονιά ταπεινών ανθρώπων, παρενοχλημένη από την παρουσία αμερικανών πεζοναυτών που αποβιβάστηκαν αναζητώντας διασκέδαση και φθηνό σεξ. Η ζωή εκεί άλλαξε όταν θριάμβευσε η Επανάσταση το 1959.

Η κάποτε χλευασμένη γειτονιά της Αβάνας διαθέτει σήμερα 14 ιατρικά γραφεία, μια κλινική παραδοσιακής ιατρικής, μια κτηνιατρική κλινική, τρία νηπιαγωγεία, ένα παιδικό σταθμό και τέσσερα σχολεία.

Είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους κατοίκους του τόπου, σε μια συζήτηση γειτονιάς που διοργάνωσαν τα CDR πριν από περίπου δύο χρόνια, φόρο τιμής στον Comandante en Jefe, Fidel Castro Ruz, Fidel Castro Ruz. Συναντηθήκαμε, χωρίς πρωτόκολλα ή προπαρασκευασμένες ομιλίες, μπροστά στο πάρκο Ceiba.

Θυμάμαι δύο παρεμβάσεις, μία στις οποίες, για λογαριασμό όλων των γειτόνων, ένας συνάδελφος, βαθειά θρησκευόμενος, που δήλωσε την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του στην Επανάσταση. Η άλλη ήταν αυτή ενός ηλικιωμένου, ο οποίος κάλεσε τους συμπολίτες του να θυμούνται πώς ήταν εκείνος ο τόπος πριν από το ’59 και πόσοι από αυτούς, ως παιδιά, γνώριζαν περιπτώσεις γυναικών που βιάστηκαν παντοιοτρόπως από τους πεζοναύτες Yankees.

Ωστόσο, αυτές οι συγκινητικές ιστορίες κοινωνικού μετασχηματισμού δεν είναι αυτές που ξεπερνούν τα διακρατικά μέσα ενημέρωσης και τα εικονικά δίκτυα που έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε αυτήν την πολυπληθή γειτονιά αυτές μας τις μέρες.

Νέα αντι-κουβανική παράσταση

Το σόου είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που, σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχει διοργανωθεί από άλλους μισθοφόρους ή μαριονέτες στην υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ας μην ξεχνάμε τη γνωστή, γελοία και ψεύτικη, huelga del aguacate (“απεργία αβοκάντο“), όπου οι «απεργοί» πιάστηκαν στα πράσα να δοκιμάζου όλα τα ορεκτικά μενού.

Δεν παίζουν όλοι ίδιο ρόλο στην παράσταση: ορισμένοι λένε ότι απεργούν χωρίς φαγητό και νερό, άλλοι μόνο «δεν τρώνε» και αρκετοί άλλοι «κατά βούληση», όπως φαίνεται στις ζωντανές εκπομπές, ένα είδος reality show που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία «κινήματος» μέσω των κοινωνικών δικτύων, σε πράξεις αυτοπροβολής ή με αναφορές σε όσους χρηματοδοτούν.

Η ομάδα, προς το παρόν, βάζει δυο ζητήματα: πρώτο, την απελευθέρωση του Denis Solís González, που παρουσιάστηκε ως νέος λογοκριμένος καλλιτέχνης, ο οποίος, την κοπάνησε από αστυνομικό τμήμα και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες –ως παραβατικός για «περιφρόνηση των αρχών» και δεν άσκησε καν έφεση (για να αφεθεί ελεύθερος)

Ποιο είναι το υποτιθέμενο κίνημα του San Isidro;

Το τεχνητό «κίνημα San Isidro, κέντρο μιας έκρηξης των αστικών ΜΜΕ και ΜΚΔ ενορχηστρώνεται από το διαρθρωμένο δίκτυο των ΜΜΕ στην υπηρεσία των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν αντιπροσωπεύει καθόλου την ταπεινή, εργατική και επαναστατική γειτονιά από την οποία πήραν το όνομα και την οποία αποκήρυξαν. Αποτεινόμενο σε όσου ζουν με τη σκανδαλολογία, διαπράττουν πρόστυχες ενέργειες και επί πλέον προσπαθούν προκλητικά να χειραγωγήσουν ανηλίκους.

Ο Luis Manuel Otero Alcántara, που αναγνωρίζεται ως ηγέτης της ομάδας, έχει ρεκόρ προκλήσεων, υποστηριζόμενων και από τη Mara Tekach, όταν ήταν υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα. Μεταξύ των πολιτικών που ισχυρίζεται πως θαυμάζει είναι το αμερικάνικο κογκρέσο που  προωθεί την εντατικοποίηση του γενοκτόνου αποκλεισμού (εμπάργκο) εναντίον του λαού της Κούβας.

Στην πραγματικότητα αυτά τα shows δείχνουν την πολιτική, πολιτιστική και υπαρξιακή ένδεια της ομάδας τους και τη σχέση με τους τρομοκράτες του Μαϊάμι:

Σε μια από τις ζωντανές εκπομπές που έκανε, ένα από τα μέλη του φερόμενου Κινήματος υποδέχτηκε τον τρομοκράτη William González Cabrera, υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση δράσεων κατά κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Κούβα, όπως απόπειρες εμπρησμού σε καφετέριες, ένα κουρείο και ένα οινοποιείο ενώ ένα άλλο μέλος της ομάδας περηφανεύτηκε για ενέργειες κοκτέιλ Molotov.

Τα παραπάνω γίνονται –όχι τυχαία σε μια περίοδο μετάβασης στη νέα αμερικανική προεδρία των «δημοκρατικών», με τη δημοτικότητα του νησιού της επανάστασης στο ζενίθ, λόγω της αντιμετώπισης Covid και του διεθνιστικού έργου μέσω της –υποψήφιας για Νόμπελ, Μπριγάδας «Henry Reeve»

Πηγή: Granma

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει την στηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντεπαναστατική προβοκάτσια του «Σαν Ισίδορο»