Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στην ΕΜΥ ρίχνει την ευθύνη ο Ν. Χαρδαλιάς για ό,τι συνέβη και προκαλεί τη νοημοσύνη μας

Στην πεπατημένη της μετάθεσης ευθυνών και τις αναφορές περί κλιματικής αλλαγής και «πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων» για να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την τραγωδία στην Εύβοια. Ευθύνες τόσο για τον τρόπο αντίδρασης και ετοιμότητας του μηχανισμού όσο και για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και τις μεγάλες ελλείψεις στην πολιτική προστασία. Απραξία και ελλείψει που βαραίνουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με νέες του δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ισχυρίστηκε πως «δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά» όπως και ότι η πολιτεία αντέδρασε αμέσως!!! και αυτό τη στιγμή που τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είχαν κατακλυστεί από το πρωί από δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια την οποία και δεν είχαν.

Επίσης, έκπληξη και απορία προκαλεί η δήλωσή του ότι τυχόν ενεργοποίηση του «112» θα έθετε σε κίνδυνο πολλές ζωές. Δήλωση που ουσιαστικά υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία του 112 όταν δεν θεωρεί τον πολίτη ικανό να αποκωδικοποιήσει μια πληροφορία και συμπεριφερθεί με βάση τις εντολές και υποδείξεις από το 112.

Τέλος, δεδομένης της ύπαρξης του πολυδιαφημισμένου 112, η μη λήψη κάποιου προειδοποιητικού μηνύματος σε στιγμές εξέλιξης έκτακτων φαινομένων, λειτουργεί για τον πολίτη καθησυχαστικά.