Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο επικεφαλής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, παραπέμπεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο πρόεδρος του Σώματος, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, απέστειλε σήμερα στην Επιτροπή νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου, χθες, στην Ολομέλεια, όπου ο γγ της ΧΑ όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

Η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία πλέον παραπέμπεται πλην των Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.00.

Ξεπερνούν, τα όσα ειπώθηκαν «κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού», αναφέρει στη επιστολή του ο Ν. Βούτσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιζιάρης αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά πράκτορα και κατάσκοπο των Τούρκων. «Να βγει έξω ο πράκτορας, να αποχωρήσει ο Τούρκος» ωρυόταν ο χρυσαυγίτης

Την ίδια ώρα, όμως, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλετής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα».