Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στην Εύβοια μεταφέρονται οι πρόσφυγες που έδιωξαν από τα Βρασνά οι ρατσιστές

Σε κατασκήνωση στη Βόρεια Εύβοια μεταφέρονται τελικά οι περίπου 380 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο (ανάμεσά τους πάρα πολλά μωρά και παιδιά), οι οποίοι επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, αλλά δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των αντιδράσεων μερίδας κατοίκων οι οποίοι ταυτόχρονα ζητούσαν να κλείσουν τα σύνορα σε «λαθραίους»!!!

prosfyges3

Όπως αναφέρουν πηγές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τη μεταφορά τους, τα εννέα λεωφορεία στα οποία επιβαίνουν οι πρόσφυγες προσπάθησαν να προσεγγίσουν χθες τα Βρασνά μέσα από εναλλακτικούς δρόμους και με συνοδεία της αστυνομίας, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

prosfuges2

Τελικά, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα ξημερώματα οι ξενοδόχοι που είχαν συμφωνήσει να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, δεν άνοιξαν τα καταλύματά τους, έπειτα από πιέσεις και απειλές των κατοίκων.

Σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε την απόφαση να μεταφέρει τα 380 άτομα (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), στην Εύβοια, όπου θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα της κατασκήνωσης.

Το πρωί, τα λεωφορεία σταμάτησαν στην Εθνική Οδό, στα Μάλγαρα, για να ξεκουραστούν οι οικογένειες με τα μικρά παιδιά.